فروش ویژه پروفیل درجه دو، موجود در انبار تهران تلفن:02145306 

۴ اسفند ۱۴۰۱ مرضیه آلکلی ۲
به اشتراک‌ گذاری

مصالح ساختمانی مورد نیاز برای ساخت خانه کدامند؟

۳.۷/۵ - (۲۸ امتیاز)

اگر شما قصد ساخت ویلا یا ساختمان دارید و یا فردی فعال در این حوزه هستید، پیش از شروع هر پروژه ساخت‌وساز باید برای خرید مصالح موردنیاز در ساختمان‌سازی برنامه‌ریزی کنید.
نوع اسکلت سازه، منطقه ساخت‌وساز، طبقات و متراژ ساختمان از جمله عوامل مؤثر بر تعیین مقدار و خرید مصالح ساختمانی موردنیاز در ساخت آن به شمار می‌روند.
صنایع بسیاری، در تأمین مصالح ساختمانی سهم دارند. قیمت این مصالح مثل قیمت میلگرد آجدار، قیمت سیمان و … در تعیین هزینه ساخت‌وساز خانه تأثیر می‌گذارد. در ادامه این مقاله، انواع مصالح ساختمانی مورد بررسی قرار می‌گیرند. با آیرومارت همراه باشید.

انواع سازه

اجرای سازه می‌تواند به یکی از روش‌های اسکلت فلزی یا اسکلت بتنی انجام گیرد. در اسکلت فلزی، از فولاد به‌عنوان متریال اصلی استفاده می‌شود. ورق و انواع پروفیل فولادی به روش‌های مختلف به هم متصل شده و اسکلتی فلزی تشکیل می‌دهند. برای استعلام قیمت پروفیل روی لینک کلیک کنید.

عموماً از پیچ‌ومهره به‌عنوان اتصالات اجرای سازه فلزی استفاده می‌شود. اسکلت فولادی، در ساخت سازه‌های عظیم و سوله‌ها کاربرد بالایی دارد.

از سوی دیگر، می‌توان برای ساختمان‌سازی، اسکلت بتنی را انتخاب نمود. این سازه‌ها از بتن‌آرمه ساخته می‌شوند.
بتن، از جمله مصالح ساختمانی و جز اصلی این سازه‌هاست که در ستون‌ها، دیوارهای برشی، سقف، پله و فونداسیون به کار می‌رود. در شالوده اسکلت بتنی، از میلگرد برای تقویت بتن استفاده می‌شود. تفاوت اسکلت فلزی و بتنی و مزایا و معایب هر یک، در مقاله‌ای مجزا در آیرومارت مورد بررسی قرار گرفته است.

انواع سازه

لیست مصالح ساختمانی لازم در ساخت و ساز

لیست مصالح ساختمانی، تمامی مواد مورداستفاده در ساخت سازه، تعمیر یا بازسازی آن را در برمی‌گیرد. مصالح ساختمانی متنوعی چون سنگ، فولاد، بتن، آجر و چوب در ساختمان‌سازی کاربرد دارند.

باتوجه‌به شرایط آب‌وهوایی و منطقه، تعداد طبقات و ارتفاع و همچنین نوع کاربری سازه، مقدار مصالح ساختمان سازی مشخص می‌شود. پس از محاسبه میلگرد مورد نیاز ساختمان و سایر مقاطع فولادی، مقدار و وزن مصالح ساختمانی دیگر چون آجر، سیمان، سنگ و … محاسبه می‌شوند.

در ادامه، فهرستی از انواع مصالح ساختمانی و کاربرد آنها به تفکیک فلزی و و غیر فلزی تهیه شده است که بررسی هر یک می‌پردازیم.

مصالح ساختمانی فلزی

کاربرد فلز در ساختمان‌سازی بسیار اهمیت دارد. در این قسمت قصد داریم شما را با انواع مصالح ساختمانی فلزی آشنا کنیم.

مصالح ساختمانی فلزی

فولاد؛ جزء ضروری مصالح ساختمان

فولاد یکی از انواع فلزات ساختمانی و پرکاربردترین نوع مصالح ساختمانی در ساخت‌وساز است.

انواع فلزات مانند چدن، فولاد و آلومینیوم در ساختمان‌سازی مورداستفاده قرار می‌گیرند. هر یک از این مواد ویژگی‌های خاص خود را دارند و متناسب با این خواص، در بخش‌های مختلف ساخت‌وساز استفاده می‌شوند. فولاد به دلیل داشتن سختی بالا، جوش‌پذیری و قابلیت خمکاری، پرکاربردترین فلز در ساختمان‌سازی است.

ورق های فولادی؛ از مصالح ساختمانی که کم‌تر به چشم می‌آیند

ورق‌های فولادی، یکی از پرکاربردترین مقاطع در ساخت سازه به شمار می‌روند. در ساخت دیوارهای داخلی، سقف، قاب درب و پنجره، عایق‌های خارجی دیوارها و بام خانه از انواع ورق فولادی استفاده می‌شود.

ورق سیاه، ورق روغنی، ورق استیل و ورق گالوانیزه در بخش‌های مختلف کاربرد بالا دارند. ورق گالوانیزه از جمله پرکاربردترین‌ ورق‌ها است که علاوه بر استفاده در ساخت بخش‌های مختلف ساختمان، به دلیل مقاومت بالایی که در برابر رطوبت و خوردگی دارد، در ساخت لوله‌های مورداستفاده در تأسیسات ساختمان نیز کاربرد دارد. ورق رنگی، ورق سینوسی و ورق شادولاین از دیگر انواع ورق گالوانیزه پرکاربرد در ساختمان‌سازی، به شمار می‌روند.

ورق های فولادی؛ از مصالح ساختمانی که کم‌تر به چشم می‌آیند

ورق سیاه

ورق سیاه که به آن ورق گرم نیز گفته می‌شود عموماً در سدسازی، مخزن سازی و پروژه‌های پتروشیمی مورداستفاده قرار می‌گیرد. برای استعلام قیمت روز ورق سیاه می‌توانید با آیرومارت به شماره ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس بگیرید.

ورق گالوانیزه

ورق گالوانیزه نیز نوعی ورق فولادی است که با لایه‌ای از فلز روی پوشانده شده است و در ساخت کابینت آشپزخانه، کانال کولر، بخاری، لوله‌های آب صنعت کشاورزی، کاغذ و لوله، حمل‌ونقل، اتومبیل، بیلبوردهای تبلیغاتی و هر کاربرد دیگری که احتمال خوردگی آهن در آن وجود داشته باشد، مورداستفاده قرار می‌گیرد. برای دیدن قیمت ورق گالوانیزه روز در سایت آیرومارت روی لینک کلیک کنید.

ورق رنگی

ورق رنگی ورق گالوانیزه‌ای است که روی آن رنگ پاشیده می‌شود و در کوره‌های خاص قرار می‌گیرد.

این نوع ورق در صنایع ساختمانی مثل سقف و بدنه انبارها و کارگاه‌ها، سقف کاذب، نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها، در صنایع لوازم خانگی مثل بدنه خارجی یخچال، آب‌گرم‌کن، اجاق‌گاز، ماشین لباس‌شویی، در صنایع فلزی مثل کابینت، پارتیشن، کامپیوتر و تجهیزات اداری، در صنعت حمل‌ونقل مثل ساخت کانتینر، سردخانه‌ها، کاروان‌های ثابت و متحرک و … مورداستفاده قرار می‌گیرد.

ورق شیروانی

ورق شیروانی ورقی است که توسط دستگاه‌های مخصوص به شکل طرح‌های مختلف درمی‌آید و برای سقف‌های شیروانی کاربرد دارد و ضخامت آن معمولاً ۰.۵ است.

انواع ورق شیروانی شامل ورق سفال، ورق سینوسی، ورق ذوزنقه، ورق شادولاین و کرکره‌ای است که ورق شیروانی طرح سفال از پرکاربردترین این ورق‌ها محسوب می‌شود. قیمت ورق شیروانی را از آیرومارت استعلام بگیرید.

ورق شیروانی

تیرآهن

تیرآهن یکی از نیازهای اساسی برای مقاوم‌سازی و اسکلت‌بندی ساختمان محسوب می‌شود که در سه نوع استاندارد INP، IPE و IPB تولید و عرضه می‌شود.

می‌توان گفت که تیرآهن در کلیه مراحل ساخت ساختمان کاربرد دارد و از آن جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کفی ستون
  • ستون‌ها
  • تیرهای اصلی یا شاه‌تیر
  • تیرآهن خرپا
  • تیرک‌های میانی
  • تیرهای باریک کرومیت

با این توضیحات به راحتی تفاوت تیرآهن و تیرچه را درک خواهید کرد و با کاربرد هر یک آشنا شدید.

برای استعلام قیمت روز تیرآهن روی لینک کلیک کنید.

‌میلگردهای فولادی؛ افزایش مقاومت

میلگرد در بتن به‌منظور جبران مقاومت کششی پایین استفاده می‌شود. میلگرد، پرکاربردترین نوع از مقاطع فولادی و یکی از پرمصرف‌ترین مصالح ساختمانی است که در سازه‌های با اسکلت فلزی و بتنی کاربرد دارد. انواع میلگرد فولادی، در فونداسیون برای تقویت بتن مورداستفاده قرار می‌گیرند تا مقاومت کششی پایین ساختمان را در برابر این نیروها جبران کنند.

انتخاب میلگردها با اندازه و تعداد مناسب، تأثیر بسیار بالایی در استحکام و دوام ساختمان دارد. باتوجه‌به ابعاد ساختمان و تعداد میلگردهای ساختمان، وزن نهایی میلگردهای مورد نیاز محاسبه می‌شود. با ضرب وزن میلگرد فولادی در قیمت روز میلگرد، هزینه تأمین این مقاطع مشخص می‌گردد.

خمکاری میلگرد یکی از خدماتی است که در بازرگانی آیرومارت ارائه می‌شود.

میلگرد فولادی

لوله و اتصالات داربست؛ مصالح ساختمانی مناسب نما

داربست یکی از مصالح فلزی است که در ساخت ساختمان از آن استفاده می‌شود. داربست‌های فلزی معمولاً از لوله‌هایی ساخته می‌شوند که ضخامتی حدود ۴ سانتی‌متر دارند.

البته داربست‌ها همیشه فلزی نیستند. گاهی اوقات ممکن است داربست‌ها چوبی باشند. نوع داربست به کارایی و مکان مورداستفاده بستگی دارد که برای خرید لوله داربست و اجزای آن باید اطلاعات لازم را کسب کنید. از دیگر انواع داربست می‌توان به داربست معلق و داربست پایه‌دار اشاره کرد. درباره نحوه داربست بندی و اجزای آن این مقاله را مطالعه نمایید.

داربست اجزای مختلفی دارد که شامل موارد زیر است:

  • لوله‌های سرتاسر افقی
  • ستون داربست
  • پایه مهارکننده
  • بست پله‌ای صفحه داربست
  • توپی
  • بست داربست
  • قید داربست

داربست بندی

تیرچه؛ مصالح ساختمانی فلزی

تیرچه قطعه‌ای ساخته شده از بتن و فولاد است که وقتی بلوک‌ها به‌عنوان قالب بتن پوششی روی آن قرار داده می‌شود، مقطعی به شکل T را تشکیل می‌دهد.

انواع مختلفی از تیرچه‌ها از جمله تیرچه کرومیت یا فلزی، تیرچه پیش تنیده، تیرچه صنعتی و تیرچه سنتی وجود دارد.
تیرچه‌های پیش‌تنیده از جمله تیرچه‌هایی است که هنگام استفاده، حدود ۴۰ درصد مصرف بتن را کاهش می‌دهد. همچنین وزن فونداسیون و سازه را کاهش داده و قیمت آن کمتر از انواع دیگر تیرچه است.

ناودانی

ناودانی نوعی پروفیل است که در انواع مختلف گالوانیزه، استنلس‌استیل و آلومینیوم تولید و عرضه می‌شود. این مقطع از نظر ظاهری، سطح مقطعی به شکل U است و به دو نوع ساده و مشبک و تقسیم‌بندی می‌شوند.
در ساخت ناودانی علاوه بر فولادهای کربنی و گالوانیزه از آلومینیوم، کامپوزیت‌های پلیمری و فولادهای زنگ نزن نیز استفاده می‌شود. قیمت ناودانی باتوجه‌به نوع آن تعیین می‌شود و خواص و کارایی متفاوتی دارند.
نوع آلومینیومی ناودانی وزن کمتر، قابلیت شکل‌پذیری و استحکام بالایی دارد که معمولاً در ساخت درب و پنجره، اسکلت سازه‌ها و شاسی تریلرها کاربرد دارد.

ناودانی؛ مصالح ساختمانی فلزی

نبشی

نبشی معمولاً به دو شکل نبشی با بال‌های مساوی و نبشی با بال‌های نامساوی در بازار موجود است. این نوع پروفیل در ساخت اشکال مرکب مورداستفاده قرار می‌گیرد. نبشی‌ها باید براساس استانداردهای شماره ۱۷۹۲ و ۱۹۷۴ ایران ساخته شوند.

سپری

این پروفیل برای ساخت شیروانی، در و پنجره، سقف کاذب و اسکلت مورداستفاده قرار می‌گیرد که در دو نوع در بازار وجود دارد. نوع اول سپری که قاعده‌اش دوبرابر ارتفاعش است و نوع دوم سپری که ارتفاع و قاعده‌اش با هم برابر است.

مصالح  ساختمانی غیر فلزی

برخی از مصالح ساختمان سازی، جنس غیر فلزی دارند که در این قسمت قصد داریم انواع آن را نام برده و بررسی کنیم.

بتن؛ مصالح ساختمانی مناسب برای مقاوم‌سازی ساختمان

بتن به دلیل داشتن مقاومت فشاری بسیار بالا، یکی از مصالح پرکاربرد در ساختمان است.

بتن، به‌عنوان یکی دیگر از مصالح پرکاربرد در ساختمان‌سازی، از ترکیب آب و سیمان به دست می‌آید. بتن مقاومت بسیار بالایی دارد و از آن در ساخت سازه استفاده می‌شود.

مقاومت کششی بتن برای استفاده در ساختمان‌سازی پایین است، به همین دلیل پیش از استفاده باید تقویت شود. بتن مسلح علاوه بر تحمل نیروهای فشاری، در برابر نیروهای کششی نیز مقاومت بالایی دارد.

بتن را با استفاده از میلگرد (آرماتور بندی) مسلح می‌کنند. جبران مقاومت کششی در بتن آرمه، به کمک میلگردهای فولادی انجام می‌شود. میلگرد مقاومت بالایی در برابر نیروهای کششی دارد و از ترک‌خوردگی و ترکیدن بتن در صورت واردشدن این نیروها جلوگیری می‌کند.

بتن؛ مصالح ساختمانی مناسب برای مقاوم‌سازی ساختمان

ملات؛ پیونددهنده مصالح مختلف

انواع مختلف ملات‌ از حلال و ذرات پرکننده ساخته می‌شود. ملات شفته‌آهک، ملات گچ، ملات ماسه سیمان و ملات گل رس از انواع مختلف ملات به شمار می‌روند که برای چسباندن مصالح ساختمانی مختلف به هم مورداستفاده قرار می‌گیرند.

آجر؛ شناخته‌شده‌ترین مصالح ساختمانی

آجر، از جمله مصالح ضروری در ساختمان سازی است. به‌طورکلی در ساخت تمامی آجرها، خاک رس کاربرد دارد. در صورت افزودن سنگ‌دانه‌های سیلیسی به خاک رس، آجر آهکی و در صورت استفاده از سیلیکات‌های آلومینیوم، آجر رسی تولید می‌شود. برای افزایش مقاومت و دوام سازه، می‌توان از آجرهای نسوز نیز استفاده کرد.

ضمن اینکه آجر، از جمله متریالی است که از سال‌های دور مورداستفاده قرار می‌گرفت و هنوز هم در نمای ساختمان کاربرد دارد. آجر، ضمن داشتن قیمت مناسب، زمینه ساخت نماهای زیبا و مدرن را ایجاد می‌کند.

آجر؛ مصالح ساختمانی غیر فلزی

گچ؛ سفیدکاری و زیباسازی داخلی

سفیدکاری ساختمان، هموارکردن سطوح، سرامیک کاری، کاشی‌کاری و ایجاد سقف‌های کاذب در ساختمان، با استفاده از پودر گچ انجام می‌شوند. از این ماده سفیدرنگ و ریزدانه در ساخت ملات، المان‌های دکوراتیو و پنل‌های پیش‌ساخته استفاده می‌گردد.

سیمان؛ ماده چسبنده

انواع بتن و ملات، با استفاده از ترکیب پودر سیمان، ماسه، شن و سنگ ساخته می‌شوند. سیمان از نقطه‌نظر مقاومت، تأثیری در کیفیت بتن ندارد و نقش ماده چسبنده را ایفا می‌کند.

مصالح ساختمانی غیر فلزی

دیگر مصالح ساختمانی

علاوه بر مصالح ذکر شده، متریال زیر نیز در ساختمان‌سازی مورداستفاده قرار می‌گیرند:

  • خاک‌ها به‌ویژه خاک رس
  • آهک
  • چوب
  • شن و ماسه
  • شیشه
  • رنگ‌ها، رزین‌ها و چسب‌های ساختمانی
  • انواع کاشی و سرامیک

به‌علاوه، با پیشرفت علم و تکنولوژی، مصالح ساختمانی جدید با ویژگی‌های جدید و قابل‌توجه تولید شدند. از جمله این مصالح می‌توان به بتن اسفنجی، پانل‌های گچی پیش‌ساخته، ورق پلی‌کربنات، کاشی‌های حرارتی، شیشه مات شونده هوشمند و پانل‌های کامپوزیت آلومینیومی اشاره کرد.

در دسته‌بندی‌های دیگر، مصالح موردنیاز در ساخت‌وساز به دودسته شامل ۱) مصالح پیش‌ساخته و یکجا و ۲) مصالح مرکب و ساده تقسیم می‌شوند.

مصالح ساختمانی مورد استفاده در نما

زیبایی، دوام و هزینه، سه عامل مهم در تعیین مصالح مورداستفاده در نمای ساختمان به شمار می‌روند. متریال گوناگونی با ویژگی‌ها، مزایا و معایب خاص خود به‌منظور ایجاد انواع نمای ساختمان کاربرد دارند.

سیمان سفید؛ مصالح ساختمانی برای ساخت نما

سیمان‌سفید متریالی مناسب برای ساخت نمایی ساده، مدرن و زیبا است. هزینه کم و عمر بالا، از جمله ویژگی‌های مثبت این نوع نما محسوب می‌شوند. البته لازم به ذکر است که سیمان‌سفید گردوغبار و آلودگی را به‌سادگی جذب می‌کند.

سنگ

انواع سنگ درگذشته برای ساخت خانه‌ها مورداستفاده قرار می‌گرفت. امروزه سنگ‌ها اغلب برای ایجاد نمای خارجی و داخلی ساختمان کاربرد دارند. سنگ ظاهری زیبا و طول عمری بالا دارد. هزینه ساخت نمای سنگی، نسبت به سایر نماها بیشتر است.

چوب

درگذشته، چوب کاربرد بالایی در ساخت خانه‌ها داشت. امروزه نیز از این ماده در ساخت سازه استفاده می‌شود. بااین‌حال، کاربرد چوب در ایجاد نمای داخلی و خارجی ساختمان بیشتر است.

فایبر سمنت گزینه‌ای مناسب برای ایجاد نمایی زیبا، مقاوم به خوردگی و آتش‌سوزی است که می‌توان به‌سرعت بالایی آن را اجرا کرد.

چوب؛ مصالح ساختمانی غیر فلزی

نمای فلزی

نمای فلزی ساختمان، در سال‌های اخیر موردتوجه بسیاری از طراحان قرار گرفته است. پنل‌های آلومینیومی، با تنوع رنگی بالا، وزن پایین، قیمت مناسب و سرعت اجرای بالا از جمله متریال محبوب در نمای ساختمان به شمار می‌روند. البته عدم مقاومت به حریق و تغییر شکل در برابر ضربه کاربرد آن‌ها را محدود می‌کند.

شیشه؛ مصالح ساختمانی مورد استفاده در نمای ساختمان

یکی دیگر از مواد مورداستفاده در نمای ساختمان، شیشه مقاوم در برابر شکست و مقاوم به ورود اشعه‌های مضر به ساختمان است. زیبایی شیشه، به ساخت سازه‌ای با نمای مدرن کمک می‌کند.

لیست انواع مصالح ساختمانی

خرید مقاطع فولادی موردنیاز ساختمان سازی از آیرومارت

برای خرید لوله و تمامی مقاطع فولادی چون تیرآهن، انواع پروفیل، انواع ورق می توانید به مراکز بازرگانی فولاد مراجعه کنید. شرکت بازرگانی پیشرو صنعت نفت آسیا با نام تجاری آیرومارت، سبدی گسترده از مقاطع فولادی مورد نیاز شما عرضه می‌کند. می‌توانید هر آنچه برای ساخت خانه خود نیاز دارید را تنها با یک کلیک خریداری نمایید.

علاوه بر خدمات فروش و عرضه مقاطع فولادی، کارشناسان این مجموعه صنایع و مصرف‌کنندگان را در انتخاب مقاطع موردنیاز خود راهنمایی می‌کند. باتوجه‌به اهمیت قیمت مقاطع فولادی در خرید، کارشناسان آیرومارت همه‌روزه قیمت تمامی محصولات را در وب‌سایت، صفحه اینستاگرام و کانال تلگرام این شرکت به‌روزرسانی می‌کند.

همچنین می‌توانید جهت استعلام قیمت و مشاوره رایگان، از طریق شماره ۰۲۱۴۵۳۰۶ با کارشناسان آیرومارت در ارتباط باشید.

 

۴ اسفند ۱۴۰۱ مرضیه آلکلی ۲
به اشتراک‌ گذاری
چند مطلب مرتبط:
نظرات کاربران

    1. sohrab
      ۳۰ شهریور ۱۴۰۰

      خیلی خوب میشد اگه مطالب بیشتری درمورد ساختمان سازی و سازه های فلزی تو سایتتون میزاشتین

      • آیرومارت
        ۰۴ آبان ۱۴۰۰

        سلام وقت بخیر برای دریافت مطالب بیشتر در خصوص صنعت ساختمان سازی به بخش وبلاگ آیرومارت مراجعه کنید.

خبرنامه

اطلاع از جدیدترین قیمت و تخفیف‌های روز بصورت آنی و رایگان