نظر کاربران
-
لوله داربستی چه محدوده سایزی داره؟
-
سلام سایز استاندارد لوله داربست درایران ۶ متر میباشد و از جنس فولاد و در کشورهای دیگر آلومینیوم و سه متر و وزن ۱۴ کیلو هست
هر محیط کاری از انسان و تجهیزات تشکیل میشود و این تجهیزات میتوانند مواد شیمیایی یا لوازم فیزیکی باشند. در هر صورت، کارفرما باید محیطی امن را برای کارکنان و تجهیزات به وجود بیاورد تا جان انسانها به خطر نیفتد و ضررهای مالی به ابزار وارد نشوند.
یکی از مهمترین مسائل ایمنی در صنایع مختلف، دستورالعمل داربست بندی است. زیرا داربست باید به اندازهای مطمئن باشد که در ارتفاع مشکلی ایجاد نشود.
از اینرو باید با ایمنی داربست بندی به خوبی آشنا باشید تا برای جان انسانها و تجهیزات خطری به وجود نیاید. در ادامه این مطلب همراه وبلاگ آیرومارت باشید تا شما را به اصطلاحات داربست و شرایط ایمن آن آشنا کنیم.
این دستورالعملها را میتوان در دو گروه نیروی انسانی و مسائل مربوط به ایمنی داربست تقسیم کرد. موارد مربوط به کارکنان عبارتند از:
چندین مدل لوله فولادی برای داربست بندی وجود دارند، ولی مدلِ بدون درز یا به اصطلاح لوله مانیسمان، مناسبترین لوله برای داربست بندی است که با طول ۲۰ تا ۶ سانتیمتر، ضخامت ۳/۵ میلیمتر و وزن ۲۱/۳ کیلوگرم با قطر ۴۸ میلیمتر به فروش میرسد.
لوله در هنگام استفاده باید حالتی سالم، صاف و تمیز داشته باشد و دقت شود که چرب و روغنی، سیمانی و گچی نباشد. قیمت لوله با توجه به بازار روز تعیین میشود، ولی سعی کنید که بهترین و باکیفیتترین لوله را تهیه کنید.
بست فلزی چهار پیچ بیشترین کاربرد را در نصب داربست دارد و وزن آن ۱۶۵۰ گرم است. همچنین میتواند وزن ۱۲۰۰ کیلوگرم را تحمل کند و توسط چهار پیچ و مهره به لوله دیگری متصل میشود. بعد از اتصال دو لوله زاویه ۹۰ درجه شکل میگیرد. طول بست فلزی در هر طرف ۱۰۰ میلیمتر است.
این نوع بست دارای دو قسمت مرکب است که توسط پینهای فولادی به یکدیگر متصل میشوند. به طوری که دو قسمت میتوانند ۳۶۰ درجه نسبت به یکدیگر بچرخند.
لولههای داربست به صورت زاویهای به هم متصل میشوند. برای اتصال لولههای عبوری، ضربهای و مورب به کار میرود. این بست فشار ۱۰۰۰ کیلوگرم را تحمل میکند و وزن آن معادل ۱۷۰۰ گرم است.
برای افزایش مقاومت بست ساده در برابر فشار از آن استفاده میشود و در زیر بست فلزی و در تماس با آن قرار میگیرد. این نوع بست برای داربستهایی که باید وزنهای سنگین را تحمل کنند و همچنین برای داربست بندی هایی که در ارتفاع معلق میشوند، به کار میرود. وزن آن ۶۰۰ کیلوگرم است و استحکام یک بست فلزی ساده را به ۲۷۰۰ کیلوگرم میرساند، اما به تنهایی از استحکام کمی برخوردار است.
این نوع بست فقط روی لولههای ستونی یا عمودی به کار میرود و در واقع در داربستهایی که به داربست مسقف نیاز دارند، استفاده می شود. این داربست ۸۶۰ کیلوگرم وزن دارد و میتوان آن را با پیچ محکم کرد. نوع دیگر آن چرخشی و قابل تنظیم است.
این بست را برای اتصال لولههای افقی استفاده میکنند و در محل تماس با لولههایی به قطر ۱۴ میلیمتر طراحی شده است که در سوراخهای لولههای افقی قرار میگیرند.
این باعث ایجاد استحکام کششی بالای ۴۵۰۰ کیلوگرم و در محل اتصال دو لوله از طریق میانه داخلی یا هسته لوله میشود. بست داربستی چهار پیچ و وزن ۱۶۵۰ گرم دارد. سوراخ های ایجاد شده در دو سر لولهها از لبه لوله تا مرکز ۳۰ میلیمتر و قطر سوراخ ۱۵ میلیمتر است.
این ابزار قطعا در هر نوع دستورالعمل داربست بندی با ارتفاع بیش از ۶ متر کاربرد خواهد داشت. مغزیهای رابط برای تقویت لولههایی که روی هم قرار گرفتهاند، استفاده میشود. طول این دستگاه ۱۲۰ میلیمتر است و از فولاد ساخته میشود.
آنها در مقاطع و دایرههای مختلف ساخته میشوند که در مرکز آن یک حلقه فولادی به ضخامت ۶ میلیمتر و قطر دایرهای ۴۷/۵ میلیمتر تعبیه شده است، به طوری که هنگام قرار گرفتن با حلقه در دو لوله، کمتر از ۲/۵ میلیمتر باشد. لولههای عمودی بسیار بزرگتر از لولههای افقی محسوب میشوند و وزن آنها ۸۰۰ گرم است.
در مکانهایی که سطوح آنها سیمانی، موزاییک یا آسفالت است و در مزارع شنی یا خاکی، از این داربست استفاده میشود. همچنین هنگام استفاده از کفشک روی سرامیک یا کاشی حتما از لاستیک و تخته مخصوص به طور همزمان استفاده شود تا در صورت سنگین بودن داربست، کف سرامیک یا کاشی آسیبی نبیند.
این مهاربند قابل تنظیم است که با پیچ جایگزین میشود و برای اتصال و نگه داشتن داربست به ستون یا دیوار در نقاط مختلف داربست استفاده میشود. وزن آن ۱۶۰۰ گرم، حداکثر طول آن ۴۱۰ میلیمتر و حداقل عرض آن ۲۱۸ میلیمتر است. نوع دیگر آن در لولههای عمودی و با وزن ۲۸۵۰ گرم قرار میگیرد و برای مهار سقف به صورت عمودی استفاده میشود.
این وسیله برای انواع داربست بندی متحرک استفاده میشود. چرخها به دو صورت داخل سالن یا بیرون سالن وجود دارند. در گروه اول روکش چرخ و لاستیک مخصوص ساخته شده و وزن آن ۹/۵۵ کیلوگرم است و ۶۰۰ کیلوگرم را تحمل میکند.
نوع فولادی آن در خارج از کارگاه استفاده میشود و نیروی معادل ۱۰۰۰ کیلوگرم را به تنهایی تحمل میکند. وزن تقریبی آن چرخ فولادی ۵۷۰۰ کیلوگرم است و در داربست ۸ متری با وزن داربست ۴ تن نیرو را تحمل میکند.
حداکثر نیروی مجاز برای سفت کردن با این آچار، ۶۰۰ کیلوگرم است.
برای شاقول کردن ستون بتنی ساختمان و تراز کردن آن، شما باید حین داربست بندی از گونیا و شیلنگ تراز استفاده کنید.
برای محافظت از افراد، بستن طناب ایمنی در محوطه داربست بندی ضروری است. این طناب باید حدود ۲۰ متر طول داشته باشد.
کارگران هنگام کار باید کفش مخصوصی داشته باشند که بسیار انعطافپذیر است. ساق آنها از ساق سایر کفشها بلندتر است و به طور ایمنتری ساخته میشوند. این کفش شبیه یک کفش ایمنی است که به کارگر هنگام راه رفتن از لولههای دایرهای شکل توانایی بیشتری میدهد و از لیز خوردن او جلوگیری میکند.
این توری حفاظتی چه در داربستهای سبک و چه در سنگین استفاده میشود. جنس آن از نایلون، کتان و پلی استر بوده و بافت ناصاف تار و پود در فاصله ۱ سانتیمتری از یکدیگر قرار دارد.
در اکثر مواقع نمای این توری سبز بوده و از افتادن قطعات اجسام و ابزار و ساختمان جلوگیری میکند. این حفاظها باید در داربستهای ساختمانی، پاساژ یا معابر عمومی نصب شوند و از ایمنی افراد محافظت کنند.
هزینه نصب داربست به سازه مورد نظر بستگی دارد، یعنی با بزرگتر شدن و مرتفعتر شدن ساختمان شما به داربستهای بیشتری نیاز دارید. بنابراین باید به فکر خرید لولههای داربست بیشتری باشید.
پیشنهاد میکنیم جهت استعلام قیمت لوله داربست، قیمت لوله داربست ۱۷ کیلویی و دیگر تجهیزات فولادی، با آیرومارت در ارتباط باشید. کارشناسان ما به شما کمک میکنند تا مقرون بهصرفهترین قیمت را انتخاب کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاورههای رایگان، با شماره ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس بگیرید.
منبع: wikipedia