اگر در صنعت ساخت و ساز فعالیت دارید، باید در مورد مسائل مربوط به برنامهریزی تقویت فونداسیون بیشتر بدانید. آرماتوربندی یکی از مهمترین اصول مهندسی محسوب میشود که در اجرای سازههای ساختمانی بتنی کاربرد فراوانی دارد و باعث افزایش مقاومت سازهها میشود.
نحوه انجام آرماتوربندی در قسمتهای مختلف ساختمان با یکدیگر متفاوت بوده و مقاومت کششی خاص و منحصر به فردی را ایجاد میکند. بنابراین پیشنهاد میکنیم در ادامه همراه وبلاگ آیرومارت باشید تا درباره نحوه اجرای آرماتوربندی فونداسیون صحبت کنیم و به نکات فنی آن بپردازیم.
ما پیشتر به طور کامل درباره اینکه آرماتور بندی چیست صحبت کردهایم، اما به طور خلاصه میتوان گفت آرماتوربندی، فرآیندی است که طی آن میلگردها یا تمام محصولات فولادی به روش خاصی در کنار هم قرار میگیرند و اتصال هر یک از این قطعات با استفاده از نوعی بست فلزی انجام میشود. در واقع، یکی از اصول مهندسی برای اجرای انواع سازههای بتنی است که تاثیر بسیار بالایی در مقاومت سازه مورد نظر دارد.
از طرفی، بتن مادهای شکننده با مقاومت کمی در برابر نیروهای کششی است. بنابراین تمامی نیروهای کششی در سازههای بتنی توسط آرماتور پشتیبانی میشوند. آرماتور، مقاومت کششی بتن را افزایش میدهد و در نتیجه، باعث افزایش مقاومت سازه در برابر انواع تنشهای محیطی میشود.
با استفاده از این کار، اتصال بین بتن و میلگردها به صورت ایدهآل صورت میگیرد و این اتصال با جزئیات بیشتری انجام میشود. نهایتا این کار میتواند استحکام سازه بتنی را بالا ببرد. از آنجایی که میلگرد در اینجا نقشی اساسی را ایفا میکند، شما باید ابتدا قیمت میلگرد امروز را بررسی کنید و سپس دست به خرید بزنید.
همانطور که عنوان شد، آرماتوربندی مرحله مهمی در اجرای فونداسیون است که باید کاملا صحیح و اصولی انجام شود تا در اجرای پروژه مشکلی پیش نیاید. مواردی که در این مرحله باید مورد توجه قرار گیرند به شرح زیر است:
این آرماتورها به دو دسته تقسیم میشوند که عبارتند از:
شاید این سوال برایتان پیش بیاید که طراحی نقشه آرماتوربندی و اجرای آن چه مزایای دارد و چرا جایگزین روشهای قدیمی شد؟ پاسخ این سوال شامل موارد زیر میشود:
آرماتوربندی نوعی کار فنی است که باید به طور دقیق و بر اساس اصول انجام شود. زیرا اگر این کار به درستی انجام نشود، ممکن است در مراحل ساخت ساختمان مشکلاتی به وجود بیاید و بخشی از این مشکلات جبران نشود. بنابراین باید با مراحل اجرای آرماتوربندی فونداسیون آشنا شوید:
قبل از اقدام به تهیه مصالح مورد نیاز ساختمان و اقدام به ساخت و ساز، باید در ابتدای کار نقشه کلی ساختمان را ترسیم کنید و قسمتهای ضروری آن در قالب نقشه ترسیم و مشخص شود.
مهمترین مرحله در فرآیند اجرای آرماتوربندی فونداسیون بتنی، خرید و محاسبه میلگرد مورد نیاز ساختمان است. این روزها انواع میلگرد در بازار به فروش میرسند که سایز و موارد استفاده از آنها با یکدیگر تفاوت دارند. بنابراین شما حتما باید از کاربرد میلگردها اطلاع داشته باشید تا بتوانید آنها را در محل مناسبی قرار دهید.
ما پیشتر درباره مباحثی مثل تفاوت میلگرد a2 و a3 صحبت کردهایم و مطالعه این مطالب به شما کمک میکند تا درباره میلگرد مناسب، اطلاعات خوبی داشته باشید.
با توجه به تخصصی بودن آرماتوربندی، باید پس از تهیه میلگرد مورد نظرتان، با مهندس ناظر ساختمان درباره چگونگی اجرای آن مشورت کنید. در واقع یک مهندس با دانش و تجربه کافی در این زمینه، نوع و اندازه میلگردهای تولیدی و مطابقت آنها را با نقشه ساختمان بررسی میکند تا بهترین روش انتخاب شود.
در ارتباط با پروژههای پیچیده و سنگین، معمولا مهندس ناظر کاملا در محل ساخت حضور دارد و کیفیت اجرای آرماتور فونداسیون را بررسی میکند. اما در رابطه با ساختمانهای کوچک با سازه ساده، فاصله میلگردها و حتی تغییر اندازه آنها به اندازه ساختمانهای پیچیده اهمیت ندارد و نیازی به حضور مداوم مهندس ناظر در محل ساخت نیست.
این روزها راههای گوناگونی برای اجرای آرماتور سازههای بتنی وجود دارند و هر یک از آنها برای یک نوع سازه بتنی به کار میروند. به طور کلی میتوان از سه روش کرواتی، منظم و گره زدن برای اعمال آرماتور استفاده کرد.
دقت کنید که در هیچ یک از این روشها نمیتوان جوشکاری را برای اتصال آرماتورها به کار گرفت. زیرا که جوشکاری انعطافپذیر نیست و فشار بیش از حد ممکن است باعث جدا شدن و از دست دادن استحکام کششی آن شود.
جهت اتصال آرماتورها در هر سه روش باید از سیم مفتول استفاده کرد و این سیمها به دو صورت بسته میشوند که عبارتند از:
نقش آرماتورگذاری در مقاومسازی پی سازههای بتنی، بسیار مهم است. زیرا این موضوع میتواند میزان رسیدن بتن به نقاط مختلف سازه را تعیین کند. برای مقاطع بزرگتر که برای آنها از میلگردهای سایز بزرگتر استفاده میشود، باید فضای بیشتری در نظر گرفت تا بتن به تمام بخشهای آرماتور برسد.
یک مهندس خوب باید قبل از بتن ریزی، آرماتورها را به طور کامل بررسی کند. این موضوع مهم است، زیرا گاهی اوقات آرماتورها در حین حرکت یا انجام سایر فعالیتها دچار مشکل میشوند. بنابراین قبل از بتن ریزی، به بررسی مجدد نیاز دارند تا مشکلی در اتصال آنها به وجود نیاید.
قالب گیری و بتن ریزی آخرین گام از مراحل آرماتوربندی فونداسیون محسوب میشود. در مرحله قالب گیری بهتر است از قالبهای فلزی استفاده کنید، زیرا اینگونه قالبها از خروج آب سیمان از بتن جلوگیری میکنند.
نکتهای که در هنگام آرماتوربندی پی نواری باید به آن توجه کنید، این است که اگر قالب گیری با استفاده از مصالح ساختمانی مانند آجر انجام شود، آرماتوربندی پی نواری بعد از قالببندی صورت میگیرد. اما اگر قالببندی فلزی باشد، آرماتوربندی قبل از قالببندی انجام میشود.
نکات مهم در میلگردگذاری فونداسیون های بتن آرمه به شرح زیر است:
همانطور که در متن مطالعه کردید، در اجرای آرماتوربندی فونداسیون مصالح مختلفی به کار میروند که مهمترین آنها، میلگرد است. شما میتوانید قیمت میلگردهای ساختمانی مانند قیمت میلگرد ۱۶ اصفهان، قیمت میلگرد ۱۴ و … را در سایت آیرومارت مشاهده کنید و محصول مورد نظرتان را آنلاین سفارش دهید. در ضمن، جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره آرماتوربندی فونداسیون یا محصولات فولادی، کافیست با شماره ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس بگیرید و توسط کارشناسان مجرب راهنمایی شوید.