وزن نبشی ۴ به دلیل کاربرد گسترده در صنایع مختلف، برای مصرفکنندگان آن بسیار حائز اهمیت است. در یک تعریف کلی باید گفت که نبشی، یکی از انواع پروفیل است که شکلی شبیه به حرف L انگلیسی دارد و به همین دلیل نیز با نام LNP یا پروفیل ال (L) نیز شناخته میشود. شایان ذکر است برای استعلام قیمت نبشی ۴ و خرید آنلاین آن میتوانید به صفحه مربوطه مراجعه کنید.
سطح مقطع نبشی را دو بال تشکیل میدهد که باتوجه به اندازه آنها میتوان این مقطع فولادی را در دو نوع کلی بال مساوی و بال نامساوی قرار داد. سایز نبشیهای بال مساوی اغلب با اندازه بال آنها و تنها با یک عدد بیان میشود. به عنوان مثال، نبشی ۴، درواقع به نبشی بال مساوی با طول بال ۴ سانتیمتر یا ۴۰ میلیمتر اشاره دارد.
ابعاد نبشی که بر اساس آن وزن نبشي ۴ را مشخص میکنند را میتوانید در تصویر زیر مشاهده نمایید:
در این مطلب از وبلاگ آیرومارت، قصد داریم تا اطلاعات کاملی را از وزن نبشي ۴ کارخانههای تولیدکننده داخل کشور و نیز وزن آن براساس استاندارد اشتال، در اختیارتان قرار دهیم. با ما همراه باشید.
وزن نبشی ۴ براساس برند
تولیدکنندگان نبشی در ایران، سایزهای مختلفی از این محصول را برحسب نیاز صنایع مختلف، تولید و به بازار عرضه میکنند. در جدول زیر، وزن نبشی ۴۰*۴۰ برخی از معروفترین کارخانههای تولیدکننده این محصول مانند وزن نبشی ۴ شکفته مشهد، وزن نبشی ۴ تبریز و … آورده شده است:
وزن نبشی ۴ براساس برند (کیلوگرم)
کارخانه
سایز
آریان فولاد
ناب تبریز
فولاد ظهوریان
فولاد اسپیرال اصفهان
جاوید بناب
فولاد سپهر
فولاد ابهر
نوردیاورانزنجان
شکفته
۲/۵×۴۰×۴۰
۱۰
۱۱
–
–
–
–
–
–
۹
۳×۴۰×۴۰
۱۱
۱۱/۰۴
۱۰
۱۲
۱۱
۱۱
–
۱۱
۱۰/۶
۴×۴۰×۴۰
۱۴
۱۴/۵۲
–
۱۵
۱۳/۵
۱۴
۱۴
۱۴
۱۴
لازم به ذکر است که تمامی وزنهای آورده شده در جدول، برای طول ۶ متر محاسبه شدهاند. وزن نبشی ۴ سبک، نسبت به نوع معمولی و استاندارد کمتر است.
ناودانی، یکی دیگر از مقاطع پرکاربرد است که وزن آن برای مصرفکنندگان اهمیت دارد. برای اطلاع بیشتر، جدول وزن ناودانی را بررسی کنید.
جدول وزن نبشی نمره ۴ براساس استاندارد اشتال
استاندارد اشتال، یکی از استانداردهای پرکابرد برای محاسبه وزن مقاطع فولادی در کشور ما محسوب میشود. درواقع جدول اشتال که شامل ابعاد و وزن استاندارد مقاطع مختلفی چون تیرآهن، میلگرد، لوله، نبشی، ناودانی و … است، در بسیاری موارد راهگشای مهندسان در صنعت و جهت محاسبه وزن سازه بهشمار میرود.
اما سوال اینجاست که وزن یک شاخه نبشی ۴ در استاندارد اشتال، چقدر است و چگونه محاسبه میشود؟ در این جدول، جزئیات ابعادی مورد استفاده در محاسبه وزن نبشی به همراه وزن هر متر از آن آورده شده است که به نحوه استفاده شما از این جدول کمک میکند.
در صفحه جدول وزن مقاطع فولادی از وبلاگ آیرومارت، به جدول اشتال تمامی این محصولات، دسترسی خواهید داشت.
جدول زیر، وزن هر شاخه نبشی ۴ در ضخامتهای مختلف و براساس استاندارد اشتال را نشان میدهد:
وزن نبشی ۴ براساس استاندارد اشتال (کیلوگرم)
ابعاد نبشی
a (mm)
s (mm)
r1 (mm)
r2 (mm)
مساحت سطح مقطع (سانتیمتر مربع)
وزن هر متر (kg/m)
وزن هر شاخه ۶ متری (kg)
۳×۴۰
۴۰
۳
۶
۳
۲/۳۵
۱/۴۸
۱۱/۰۴
۴×۴۰
۴۰
۴
۶
۳
۳/۰۸
۲/۴۲
۱۴/۵
۵×۴۰
۴۰
۵
۶
۳
۳/۷۹
۲/۹۷
۱۷/۸۲
۶×۴۰
۴۰
۶
۶
۳
۴/۴۸
۳/۵۲
۲۱/۱۲
وزن انواع نبشی بال مساوی و بال نامساوی در تمامی سایزها و ضخامتها را میتوانید در صفحه جدول وزن نبشی مشاهده کنید.
فرمول محاسبه وزن نبشی ۴
برای محاسبه وزن نبشی سایز ۴ همچنین میتوانید از فرمول زیر استفاده کنید:
۷.۸ * ضخامت (میلیمتر) * مجموع اندازه بالها ( ۸۰ میلیمتر) * طول نبشی ۴ (متر) = وزن نبشی ۴ (گرم)
در فرمول بالا، وزن نبشی ۴ براساس گرم محاسبه میشود که با تقسیم این عدد بر ۱۰۰۰، میتوان به وزن کیلوگرم آن دست یافت. همچون وزن نبشی ۴۰*۴۰، از فرمولی مشابه برای محاسبه وزن نبشی ۵ استفاده میشود.
خرید نبشی تمامی سایزها از آیرومارت
همانطور که میدانیم، وزن و قیمت نبشی ۴، دو فاکتور جداییناپذیر از یکدیگرند که از هم تاثیر میپذیرند. همین موضوع سبب شده تا یافتن وزن این محصول، یکی از دغدغههای مهم مصرفکنندگان آن در حین خرید باشد.
در این مقاله سعی کردیم تا با ارائه اطلاعاتی مفید درباره وزن نبشی ۴، راهنمایی مناسب برای خرید شما باشیم. با اینحال، در نظر داشته باشید که خرید نبشی و هرکدام از مقاطع فولادی، جنبههای مختلفی دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد تا درنهایت خریدی حرفهای و مقرونبهصرفه را رقم بزنید.
برای بررسی این جنبهها، از راهنمایی افراد باتجربه غافل نشوید. کارشناسان آیرومارت، با ارائه بهترین مشاورههای فنی و تخصصی، در تمامی مسیر خرید، همراهتان خواهند بود. برای دریافت مشاوره کافیست از طریق چت آنلاین سایت اقدام کنید و یا با شماره ۴۵۳۰۶-۰۲۱ تماس بگیرید.
سلام وقت بخیر. این نوع نبشیها بالی به طول ۴ سانتی متر دارند. در جدول استاندارد ابعاد براساس میلیمتر اعلام و محاسبه میشوند. بنابراین در جدول نبشی ۴ را به صورت نبشی ۴۰ اعلام میکنند.