تولید لوله داربست چگونه انجام می‌شود؟

3.9/5 - (7 امتیاز)

تولید لوله داربست چگونه انجام می‌شود؟

تولید لوله داربستی

تولید لوله داربست فرایندی پیچیده و سخت است. لوله داربست، یکی از انواع لوله های درز مستقیم است که برای بستن داربست به کار می‌رود. داربست سازه‌ای فلزی و موقت است که به دلایل مختلف مثل ساخت و تعمیر در ارتفاعات، تکیه گاه و حفاظت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۳.۹/۵ - (۷ امتیاز)

برای آگاهی از قیمت لوله داربستی و اتصالات بر روی لینک کلیک کنید. تولید لوله داربست در قطرهای مختلف صورت می‌گیرد. پر استفاده‌ترین لوله برای بستن داربست قطر ۲.۱۱ اینچی ( ۵ سانتی متر) است که به لوله نمره ۵ معروف است. به کمک لوله داربست می‌توان داربست‌هایی به طرح‌های مثلثی، چکشی ستاره و چکشی کاسه‌ای بست.

فرآیند تولید لوله داربست

تولید لوله داربست مشابه تولید ­لوله درز مستقیم است، با این تفاوت که به دلیل اینکه در این لوله ها سیالی جریان نمی‌یابد آزمایش‌های هیدرواستاتیکی بر روی لوله انجام نمی‌گیرد. لوله داربست بر اساس ضخامت، وزن های متفاوتی دارند. سه ضخامت متداول لوله داربست ۲، ۲.۵  و ۳ میلی‌متری است که به ترتیب به آن ها لوله سبک، معمولی و سنگین گفته می‌شود. لازم به ذکر است که لوله ۲.۵ را با عنوان قیمت لوله داربست ۱۷ کیلویی استعلام می‌کنند.

مواد اولیه تولید لوله داربست

برای تولید لوله داربست به طور عمده از ورق سیاه ST37 استفاده می‌شود. برای آشنایی بیشتر با ورق سیاه بر روی لینک ورق سیاه چیست کلیک کنید. علاوه بر ورق سیاه از ورق گالوانیزه هم در تولید لوله داربست استفاده می‌شود.

قیمت لوله داربستی

آماده‌سازی

رول‌های ورق سیاه عرض مشخصی دارند. در صورتی که عرض ورق از قطر لوله مورد نیاز بیشتر باشد بایستی ورق ها برش داده شوند. ورق‌ها پیش از شکل دادن به منظور از بین بردن ذرات خوردگی با اسید شسته می‌شوند.

شکل دهی

دستگاه شکل‌دهی از چندین ردیف غلتک متوالی تشکیل شده‌است که درهر ردیف سه غلتک کنار هم قرار گرفته است. غلتک میانی با فشار ورق به سمت به پایین آن را خم کرده و شکل U ایجاد می‌کند. غلتک های کناری لبه های ورق را از بیرون به داخل خم می‌کنند و شکل O ایجاد می‌شود.

جوشکاری

روش های جوشکاری مختلفی برای اتصال مقاطع وجود دارد. در تولید لوله داربست برای اتصال لبه های لوله و افزایش استحکام درزها از فرآیند جوشکاری مقاومتی (ERW) استفاده می‌شود. در این روش فشار و حرارت با هم باعث اتصال می‌شوند. با اعمال فرکانس بالا در اثر عبور جریان الکتریکی فلز به دلیل داشتن مقاومت الکتریکی گرم شده و حالت خمیری پیدا می‌کند. دستگاه جوشکاری الکتریکی از سه بخش حرارتی، فشاری و کنترل تشکیل شده است. بخش الکتریکی، جریان و حرارت لازم برای جوشکاری و بخش مکانیکی، فشار مورد نیاز جهت ایجاد اتصال را فراهم می‌کند. الکترود مثل گیره دو لبه لوله را گرفته و جریان الکتریکی از طریق الکترود ها به آن ها وارد می‌شود. این جریان الکتریکی در سطح تماس لبه ها را ذوب کرده و اعمال فشار باعث اتصال می‌شود. بخش کنترل زمان، جریان و دمای جوش را کنترل می‌کند.

استفاده از جوشکاری مقاومتی به دلایلی مثل سرعت بالا، بخارات کم و مقرون به صرفه بودن در تولید لوله داربست استفاده می‌شود.

فرآیندهای تکمیلی تولید لوله داربستی

پس از جوشکاری لوله های داربست، لوله ها به طول‌های مورد نظر توسط دستگاه برش، بریده شده و تولید لوله داربست با انتقال لوله‌ها بر روی بسترهای خنک‌کننده پایان می‌یابد.

شماتیک روش تولید لوله داربست

شماتیک روش تولید لوله داربست

تست مکانیکی

با وجود اینکه لوله داربست از دسته لوله های درز مستقیم است به دلیل نوع استفاده متفاوت آن تست هیدرواستاتیک بر روی آن انجام نمی‌شود. برای سنجش استحکام پس از تولید لوله داربست، از لوله ها تست فشار گرفته خواهد شد.

استاندارد تولید

تولید لوله داربست تحت استاندارد های EN10219، EN39، BS1387-1985، BS1139 و JIS G 3444 انجام می‌شود.

انواع لوله داربست

لوله‌های داربستی در اشکال مختلفی و برای کاربردهای متنوعی می‌توانند، اتصال یابند. داربست مثلثی یا اسکافلد و داربست چکشی ستاره این دو نوع هستند. در ادامه سعی داریم به اختصار به نحوه اتصال و کاربرد آن بپردازیم.

 داربست اسکافلد

نحوه اتصال در این نوع از داربست، شکلی مثلث گونه پدید می‌آورد. نوع اتصال مثلثی در پایه پل‌ها و کفرازبندی دیده می‌شود. فریم‌های داربست در این نوع اتصال دارای سطح مقطعی مربعی یا دایروی هستند. این نوع اتصال در باز و بسته‌شدن بسیار کار را راحت می‌کند. نیاز به آچارکشی را از بین می‌برد. امکان باربری زیاد و به دفعات نیز درمورد آن وجود دارد. هزینه و زمان عملیاتی سازی کم از مهمترین مزایای قابل بیان این روش است.

داربست چکشی ستاره

محورهای قائم و مهارهای افقی اجزای تشکیل‌دهندی این نوع اتصال داربستی هستند. این روش نیز سهولت در باز و بسته نمودن و سبک بودن وزن اتصالات را جز مزایای خود دارد.

 

قیمت لوله داربست

عوامل مختلفی بر قیمت لوله تاثیر می‌گذارد. از جمله عوامل تاثیرگذار می‌توان به جنس ورق، طول لوله، ضخامت لوله، نوع مصرف، درجه کیفیت و برند اشاره کرد.

وزن و قیمت لوله داربست

اجزای داربست

برای بستن داربست علاوه بر لوله به اجزای دیگری نیز احتیاج است که در ادامه به معرفی آن ها می‌پردازیم.

  • لوله استاندارد: برای انتقال بار به زمین از لوله های عمودی استاندارد استفاده می‌شود.
  • تیر افقی: لوله ای افقی که به کمک بست‌ها به لوله استاندارد به جهت جلوگیری از خم شدن لوله استاندارد مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • ترانزوم: لوله ای که استاندارد بیرونی را به لوله استاندارد درونی وصل می‌کند.
  • صفحه زیر ستون: صفحه‌ای فلزی که برای پخش و توزیع بار در زیر لوله‌های استاندارد به کار می‌رود.
  • بالشتک: تخته الوار کوتاهی که زیر صفحه زیر ستون نصب می‌شود و فشار وارده را توزیع می‌کند.
  • الوار: تخته‌هایی که در ساختار داربست به کار می‌روند.
  • نگهدارنده قرنیز: گیره نگهدارنده‌ای به منظور نگهداری از قرنیزها به کار می‌رود.
  • بریس یا لوله‌های مهاری: لوله‌هایی که به شکل ضربدر به داربست بسته می‌شود تا مقاومت داربست افزایش پیدا کند و ساختمان آن محکم شود.
  • فاصله بین دوستون: به فاصله بین دو پایه استاندارد مجاور در طول و روبه روی داربست گفته می‌شود.
  • تخته: برای دسترسی به سکوهای کار از چوب های نرمی که در برابر آتش مقاوم هستند استفاده می‌شود.
  • چرخ: چرخ گردانی که به پایه استاندارد بسته می‌شود تا داربست حرکت کند.
  • اتصال دهنده ها: برای اتصال دو لوله داربست از اتصال دهنده‌ها استفاده می‌شود که به دو دسته حامل بار و غیر حامل بار تقسیم می‌شوند. انواع اتصال دهنده های لوله های داربست شامل اتصالات چهار پیچ، گردون، H، رابط، مغزی، تک پیچ و دوپیچ می‌شود.
  • جان پناه: لوله ای که در داخل داربست برای جلوگیری از سقوط افراد استفاده می‌شود.
  • باتلر: لوله ای که با بریس محکم می‌شود و در جلوی داربست به کار می رود.
  • تسمه آهنی: برای جلوگیری از جداشدن و شکاف تخته ها تسمه ای فلزی به سر تخته داربست می‌بندند.

لوله داربست دست دوم

کارخانه های تولید لوله داربست

لوله داربست مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود و به واردات نیازی نیست. کارخانه سپاهان، فولاد علویجه، فولاد هیربد زرندیه، نیکان پروفیل، پایا اصفهان و … از کارخانه های تامین کننده لوله داربست داخل کشور است. برای آشنایی بیشتر با تولیدکنندگان لوله در ایران، کلیک کنید.

استعلام قیمت لوله داربست

اگر شما نیز نکاتی درباره تولید لوله داربست می‌دانید در قسمت نظرات با ما درمیان بگذارید. برای خرید لوله داربست و یا استعلام قیمت لوله با مشاوران بخش آیرومارت تماس بگیرید. مجموعه بازرگانی آنلاین آهن آلات آیرومارت، با سابقه طولانی مدت در بازار آهن آلات در زمینه مشاوره و خرید انواع مقاطع فولادی به شما کمک می‌کند. همچنین برای جلب رضایت مشتری، تمامی خدمات جانبی مورد نیاز شما روی مقاطع فولادی خریداری شده‌تان، توسط ما قابل انجام است. از طریق شماره ۴۵۳۰۶-۰۲۱ با ما در ارتباط باشید.

ادمین

نظر کاربران

به این مقاله امتیاز دهید
3.9/5 - (7 امتیاز)

021-45306

با شما تماس میگیریم

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی

بازه زمانی مورد نظر جهت تماس
مشاوره در ساعات کاری 021-45306
محصولات وارد شوید! لیست سفارشات 021-45306فروش و بازرگانی

درخواست سفارش

کیلوگرم
معادلتن

قیمت نهایی بعد از تماس و اعلام کارشناس مشخص می شود.