همانطور که همه روزه در مکانهای مختلف به خصوص اطراف زمین و باغ مشاهده میکنیم، از فنس برای پوشاندن ملک استفاده میشود. نصب فنس جهت تعیین مرز هر ملک یا خصوصی کردن یک منطقه به کار میرود.
در نتیجه از ورود غریبهها یا حیوانات به منطقه جلوگیری میشود. فنس کشی دور باغ و زمین مزایای زیادی دارد و برای دریافت بهترین نتیجه، باید آن را اصولی نصب کنید.
از این رو در این مقاله همراه وبلاگ آیرومارت (پیشروصنعت نفت آسیا) باشید تا درباره آموزش فنس کشی اطلاعاتی را با شما به اشتراک بگذاریم.
برای نصب اصولی توری فنس که محصول مفتول یا میلگرد ساده گالوانیزه شده است، باید به موارد مختلفی توجه داشت. در ادامه با مراحل نصب توری فنس را با هم مرور خواهیم کرد:
قبل از نصب فنس حصاری، باید ابتدا محیط دقیق زمین را اندازهگیری کنید. برای انجام این کار، باید محیط زمین، طول و عرض آن را محاسبه کنید. دو روش برای محاسبه محیط وجود دارد.
در روش اول، اگر زمین چهارضلعی غیر از مستطیل باشد، باید تمام چهار عرض و طول را اندازه گیری کرده و با هم جمع کنید. مثلا اگر طول زمین مستطیل شکل ۱۰ متر و عرض آن ۵ متر باشد، محیط آن به این صورت محاسبه میشود:
۱۰+۱۰+۵+۵=۳۰
برای زمینهای مستطیل شکل، محیط از جمع طول با عرض و حاصلضرب پاسخ در دو به دست میآید.
۱۰+۵=۱۵
۱۵*۲=۳۰
با توجه به پاسخهایی که در مثال بالا داده شد، برای حصارکشی این زمین به یک توری حصاری ۳۰ متری نیاز دارید.
در این مرحله شما علاوه بر محیط اطراف زمین، باید ارتفاع فنس را هم مشخص کنید. قبل از تعیین ارتفاع، باید هدف خود را از حصار مشخص کنید. آیا حصاری برای جلوگیری از دسترسی انسان میخواهید؟ زمین شما در منطقه شلوغی است؟ آیا به حصاری برای جلوگیری از ورود حیوانات و دام نیازی دارید؟ هنگامی که هدف نصب فنس توری مشخص شد، تعیین ارتفاع آن آسانتر میشود.
اما در مورد ارتفاع فنس باید به چند نکته مهم توجه کرد. صرف نظر از ارتفاع، باید نیم متر به طولِ فونداسیون یا پایه اضافه کنید. لولههای فلزی در نیم متر زیر زمین قرار میگیرند.
گاهی مشاهده میشود که برای کاهش ارتفاع توری حصاری، حدود نیم متر روی زمین را بلوکبندی میکنند. البته این کار واجب نیست و میتوان آن را انجام نداد، ولی باعث افزایش استحکام پایهها میشود.
بلوکبندی معمولا در مکانهایی که باد بسیار شدید است، استفاده میشود. همچنین این بلوک مانع ورود موجودات جونده میگردد تا مطمئن شوید که زیر حصار نمیروند.
اگر میخواهید به فنس سیم خاردار هم بچسبانید، باید نیم متر کنار بگذارید و از ارتفاع اصلی کم کنید. یعنی اگر مکان شما سه متر ارتفاع دارد، یک توری حصاری دو و نیم متری و به نیم متر سیم خاردار احتیاج است.
در نهایت بسته به نیاز خود میتوانید سیم خاردار را در دو ردیف یا یک خط بکشید. در ضمن، سیم خاردار میتواند دو طرفه یا حتی یک طرفه باشد.
اینکه چه نوع لوله و چه نوع توری حصاری را برای فنس کشی دور باغ یا زمین خود انتخاب میکنید، کاملا به هدف حصارکشی شما بستگی دارد. اگر به دنبال استحکام بسیار قوی هستید، باید از پایههایی با قطر زیاد استفاده کنید.
برای این کار لوله های فلزی گالوانیزه به کار میروند و کیفیت بالایی دارند. توری حصاری نیز در انواع مختلفی ساخته میشود و شما با توجه به نیاز خود توری بخرید.
توریهای ظریف، برای حصارکشی زمینهایی که محصولات کشاورزی دارند و حیوانات کوچک را جذب میکنند، ایدهآل به شمار میروند. قیمت توری حصاری را میتوانید در سایت آیرومارت به صورت آنلاین استعلام کنید.
توری حصاری با بافت بزرگتر برای مصارف دیگر نیز استفاده میشود. در نظر داشته باشید که این توریها در ضخامتهای مختلفی وجود دارند و هر چه استحکام فنس برای شما مهمتر باشد، باید از توری با ضخامت بیشتری برای حصارکشی دور زمین استفاده کنید.
نکته مهم در خرید توری توجه به شرایط آب و هوایی منطقه است. اگر در یک مکان مرطوب زندگی میکنید، باید توری زنگنزن یا گالوانیزه بخرید تا فنس شما به مرور زمان خراب و پوسیده نشود. با مشاهده ویدئو نحوه تولید فنس، به درک بهتری از تولید این محصول دست خواهید یافت.
بهترین فاصله بین پایههای فنس، تقریبا ۳ تا ۴ متر است. اما اگر استحکام بیشتری میخواهید و هزینه بالا هم برایتان اهمیتی ندارد، بهتر است که فاصله دو متری را برای لوله در نظر بگیرید.
محل کاشت را با گچ، خاک رس یا سنگ تعیین کنید. همچنین برای افزایش استحکام لولهها، بادبندهایی به کار میروند که در فاصله مشخصی نصب میشوند. نصب بادبند از حرکت و لرزش فونداسیون جلوگیری میکند.
پس از تعیین محل کاشت پایه، چاله حفر کنید. عمق چالهها باید نیم متر باشد و برای سرعت بخشیدن به کار بهتر است از چاله کن موتوری استفاده کنید.
در این مرحله پایهها با بتن در زمین گذاشته میشوند و مهمترین مرحله نصب فنس توری به حساب میآید. به طور کلی برای ساخت هر بتن ابتدا ذرات ریز مانند ماسه را در میکسر ریخته و سپس به مقدار کافی آب، سیمان یا ملات در میکسر ترکیب کنید. سپس میکسر، مواد بتن را به مدت پنج دقیقه با هم مخلوط میکند.
برای بتن با حجم کم از میکسر ۱۲۰ لیتری و برای بتن با حجم بالا از میکسر ۲۵۰ لیتری استفاده کنید. پس از آماده شدن بتن، پایه را در داخل چاه قرار دهید. سپس بتن را دور آن بریزید و برای تراز کردن پایه از یک طناب استفاده کنید.
در این صورت طناب به همه پایهها بسته میشود تا همه آنها در یک عمق یکسان قرار بگیرند. برای جلوگیری از کج شدن پی، ابتدا محیط پی را قبل از بتنریزی با قلوه سنگ نگه دارید و پس از مطمئن شدن از صاف بودن پایه بتنی، آن را داخل چاله قرار دهید.
آخرین مرحله نصب فنس، اجرای توری حصاری است. در اینجا نکاتی وجود دارند که به شما در شروع کار کمک میکنند. اول اینکه دانستن این نکته ضروری است که قبل از نصب توری باید چند روز یا حداکثر یک هفته صبر کنید تا بتن کاملا خشک شود و فونداسیون مستحکم شود.
سپس توری حصاری را روی زمین پهن کنید. اگر توریها یک تکه نبودند، حتما قبل از اتصال آنها را با سیم به قسمت پایین وصل کنید. اگر میخواهید سیم خاردار هم داشته باشید، حتما روی زمین سیمها را به توری حصاری وصل کنید.
بعد از تمام این نکات، ابتدای توری را به پایهی اول وصل کنید. برای اتصال توری به پایه نیاز به سیم دارید و برای هر پایه حداقل از پنج سیم استفاده کنید تا توری را کاملا به پایه محکم کنید.
سپس به سراغ آخرین پایه بروید و توری را کاملا بکشید و سیم را مانند پایه اول وصل کنید. حالا کار برای شما ساده میشود، کافیست بقیه پایه را به کمک سیم به توری بچسبانید. در نهایت، برای اطمینان از استحکام پایهها، بادبندها را در فواصل زمانی معین نصب کنید.
قبل از اطلاع از آموزش فنس کشی و اجرای آن، خوب است با برخی از مزایای استفاده از آن آشنا شوید.
استفاده از فنس به خصوص اگر آبکاری و گالوانیزه باشد، دوام بالایی را برای شما تضمین میکند. عمر مفید این فنسها تا پنجاه سال است و در صورت عدم تماس دائمی با رطوبت، عمر آنها بیشتر میشود.
نصب فنس فلزی به دلیل مقرون بهصرفه بودن، باعث کاهش هزینهها میشود. زیرا هزینه فنس کشی از دیوارکشی یا سایر مصالح ارزانتر است. به علاوه، متراژ زمین یا ملک مهم نیست، با فنس کشی به راحتی میتوان آن را تا هر مسافتی پوشاند.
نصب فنس روی دیوار یا دور باغ، عملیاتی است که به مهارت زیادی نیاز ندارد و هر فردی که توانایی و دانش کمی هم داشته باشد، میتواند آن را انجام دهد.
فنس در اشکال، ضخامتها و طولهای مختلف ساخته میشود. بسته به فنس کشی، هر نوع را میتوان انتخاب کرد. در ضمن فنس به صورت کلاف بستهبندی میشود و قیمت آن را بر اساس وزن محاسبه میکنند.
پس از نصب توری یا همان فنس، دیگر به نگهداری خاصی نیاز نیست. هر چند ماه یکبار باید کل حصار برای وجود هرگونه ترک یا دررفتگی بررسی شود. در این صورت میتوانید از سیم برای تعمیر فنسهای ترک خورده استفاده کنید.
فنس کشی ضمن محافظت از زمین و محصولات باغ، از زمین در برابر مزاحمان محافظت میکند و زیبایی محیط هم چندین برابر میشود.
امروزه فنس کشی بسیار گسترش یافته و در مکانهای مختلفی میتوانید از آن استفاده کنید. قیمت فنس کشی به جنس متریال و مساحت مکان بستگی دارد. همچنین شما باید از انواع لوله استفاده کنید. پیشنهاد میکنیم جهت اطلاع از قیمت لوله گالوانیزه و دیگر تجهیزات فولادی، با آیرومارت در ارتباط باشید.
ما شرایطی را فراهم کردهایم که شما بهترین کیفیت را با مقرون بهصرفهترین قیمت تهیه کنید. جهت اطلاع از قیمتها به سایت ما سر بزنید یا با شماره ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس بگیرید.
منبع : youtube
کرمی
۱۳ دی ۱۴۰۰تو فنس کشی قبل بتن ریزی نباید قالب بندی انجام بشه؟
آیرومارت
۱۴ دی ۱۴۰۰سلام وقت بخیر. در اینجا با حفر چاله در زمین دیگر نیازی به قالب بندی بتن نیست.
حامد
۲۴ شهریور ۱۴۰۱مصرف بتن خیلی بالا میره از قالب استفاده کنید یا چاله را کوچک و منظم یا قبل از بتن ریزی خیس که اب بتن کشیده نشود