ورقهای روغنی ، ورقهایی فلزی هستند که توسط نورد سرد تولید میشوند و کاربردهای بسیاری دارند. این ورقها به دلیل شکل ظاهری و آغشته بودن به روانساز مرحله نورد سرد به ورق روغنی مشهورند. این کالا اصلیترین محصول در دسته ورقهای سرد است. از ورق روغنی در ساخت ورقهای گالوانیزه استفاده میشود و بسیاری از صنایع به آنها وابسته هستند. در این مطلب از وبلاگ آیرومارت، بیشتر درباره ورقهای روغنی و انواع کاربرد آن بخوانید.
به طور کلی ورقهای فولادی به دو گروه بزرگ ورق سرد و ورق گرم، تقسیم میشوند.گرچه از روش تولید ورق در هر دو گروه نورد است، اما تفاوت دمای کاری باعث میشود تا ورق سرد و ورق گرم خواص مکانیکی و شکل ظاهری متفاوتی داشته باشند. از آنجا که شکلپذیری فولاد در دماهای پایین کمتر است، بنابراین تولید ورق سرد نسبت به ورق گرم پیچیدهتر خواهد بود. البته که همین پرداخت بیشتر منجر به افزایش کیفیت سطح ورق سرد در مقایسه با ورق گرم میشود. شما میتوانید با کلیک روی لینک مشخص شده در خصوص تفاوت ورق گرم و ورق سرد بیشتر بخوانید.
از آنجا که ورقهای روغنی ظاهری مناسب دارند، در صنایعی که نیاز به ورقهایی زیبا دارند استفاده میشوند. به همین دلیل خریداران اصلی ورقهای روغنی در صنعت ساختمان و ساخت و ساز، وسایل و لوازم خانگی، خودروسازها، سازندگان قفسه و ابزارهای طبقهبندی، ساخت بشکهها و مخزنهای فلزی و… هستند.
علاوه بر زیبایی، استحکام مناسب ورقهای نورد سرد روغنی ، آنها را تبدیل به کالایی پر کاربرد برای ساخت بدنه زیرین خودرو کرده است. از سوی دیگر، همانطور که در ابتدای مطلب اشاره شد، از ورقهای روغنی، ورقهای گالوانیزه ساخته میشود.
ورقهایی که با فلز روی پوشیده میشوند و در بخشهای مختلف صنعت میتوان از آنها استفاده کرد. این ورقها با توجه به آلیاژی که در آنها به کار رفته و همچنین عملیات حرارتی که داشتهاند، به ۳ دسته کلی تقسیمبندی میشوند. ورق روغنی st۱۲، ورق روغنی st۱۳ و ورق روغنی st۱۴ که به ترتیب ورقهای معمولی، نیمه کشش و فوق کشش هستند. هر کدام از این ورقها در بخشی از صنعت به کار میروند. در صورتی که برای انتخاب ورق روغنی نیاز به مشاوره تخصصی دارید، کارشناسان آیرومارت در کنارتان خواهند بود.
ورقهایی که قرار است با روش نورد سرد برای بخشهای مختلف صنعت آماده شوند، با روغنکاری، محصولی با کیفیتتر را ارائه میکنند. این روش باعث کاهش سایش غلتکها، کاهش نیروی لازم برای انجام عملیات نورد، کاهش اصطکاک بین ورق و غلتکها، کمتر شدن دمای ورق و غلتک و صاف شدن راحتتر و بهتر ورقها است.
برای انجام نورد سرد و تولید ورقهای روغنی معمولا دو روش عمده به کار میرود که در ادامه به بررسی و معرفی آنها پرداختهایم:
در نورد سرد باید از روغنهایی با ویژگیهایی خاص استفاده شود که در ادامه درباره آن گفتهایم.
ورقهای روغنی در داخل و خارج کشور توسط کمپانیهای گوناگونی تولید و به بازار ارائه میشوند. در ادامه به معرفی برخی از این تولید کنندگان پرداختهایم.
حدود ۵۰ درصد از نیازهای آهنآلات در صنایع گوناگون، ساخت لوازم خانگی، خودرو سازی، تولید قطعات گوناگون، لولهها و… توسط فولاد مبارکه اصفهان تامین میشود. این شرکت دارای ۷ مجتمع صنعتی است و حدود ۲۰۰۰۰ نفر در اقصی نقاط کشور بهصورت مستقیم برای آن کار میکنند. ورقهای روغنی تولید شده در این واحد صنعتی دارای ضخامت و ابعاد گوناگونی هستند و با توجه به نیاز و محل مورد نظر از طریق آیرومارت قابل ارسال هستند.
سال ۱۳۸۳، در حوالی شهر دلیجان شرکت فولاد غرب آسیا برای تولید محصولات با نورد سرد آغاز به کار کرد. بیشتر محصولات فلزی این واحد صنعتی برای تولیدات خودروسازی، پوشش ساختمانها، لوازم خانگی و ساختن قوطی برای ارائه مواد غذایی صرف میشود. این شرکت در تلاش است تا سال ۱۴۰۰، ظرفیت خود را افزایش دهد و نیازهای بیشتری را پوشش بدهد.
حدود ۱۵ درصد از نیازهای داخلی در ورق گالوانیزه توسط این مجتمع صنعتی تولید میشود. بخشی دیگر از تولیدات این کارخانه صادر میشود و این کمپانی در تلاش است تا کیفیت و توان تولیدی خود را در سالهای آینده افزایش دهد.
شرکت آهن و فولاد درخشان اراک از دیگر تولید کنندگان ورقهای روغنی است. این واحد صنعتی در سال ۱۳۷۵ آغاز به کار کرده و یکی از مراکز خدماتی فولاد مبارکه اصفهان است. تولیدات این کارخانه در طیف وسیعی مصرف میشوند و امکانات جادهای، انبار داری و جابهجایی بسیار مناسبی را ارائه میکنند.
اگر مایل به تهیه ورقهای روغنی خارجی باشید، لازم است بدانید که این ورقها معمولا از روسیه یا قزاقستان وارد کشور میشوند. علاوه بر این دو کشور، ورقهای چین، هند و کره نیز در بازار موجود است و متقاضیان میتوانند با توجه به نیاز خود آنها را تهیه کنند.
مانند بسیاری از محصولات بازار آهنآلات، قیمت ورقهای روغنی نیز تحت تاثیر عوامل گوناگونی تغی یر میکند. برای مثال قیمت جهانی سنگ آهن، هزینه سوخت، نوسانات قیمت ارز، تورمهای داخلی و جهانی، و میزان عرضه و تقاضای بازار میتواند قیمت نهایی این ورقها را دستخوش تغییر کند.
با این حال در مجموع نوسانات قیمت در ورقهای روغنی کمتر از پروفیلهای دیگری است و در کانال امنتری میتوان آنها را تهیه کرد. برای دریافت نرخ امروز انواع ورقهای روغنی که در کارخانههای داخل و خارج تولید شدهاند، روی لینک قیمت ورق روغنی کلیک کرده و یا با مشاوران آیرومارت، گفتگو کنید.
در این مطلب از ورقهای روغنی که پروفیلی پرکاربرد و مهم هستند برایتان گفتیم. آیا شما تجربه استفاده از این ورقها را دارید؟ سپاسگزار خواهیم بود تجربیات و اطلاعات خود را با ما در میان بگذارید.