برای رنگ آمیزی فلزات باید از بهترین روشها استفاده کرد. این امر در وهله اول ظاهر فلز را زیبا میکند و در درجه دوم مقاومت آن را در برابر رطوبت و اکسیژن بالا میبرد. فلزات رنگی معمولا در صنایعی مثل ساختمانسازی، در ساخت لولههای شهری و در پوشش کشتی استفاده میشوند. اما در این بخش باید به فکر بهترین رنگ برای فلزات و ورق باشید تا این مشکلات از بین بروند.
رنگهای سنتی مقاومت لازم در برابر تغییرات آب و هوایی را ندارند. بنابراین برای پوشاندن فلزات و ورق استیل، باید از رنگهای مخصوص فلز استفاده کنید. بنابراین در ادامه مطلب همراه ما باشید تا بهترین رنگ برای فلزات و انواع ورق ها را به شما معرفی کنیم.
انتخاب رنگ مناسب برای فلزات از دو نظر حائز اهمیت است؛ شکل ظاهری و عدم آسیب به فلز اولیه. برای این کار از یکی از انواع رنگ زیر میتوان استفاده کرد:
اکریلیک یک رنگ نسبتا محبوب برای فلزات محسوب میشود و میتواند از سازههای فلزی در برابر خوردگی محافظت کند. این رنگها ماندگاری بالایی دارند و ترک نمیخورند. این پوشش رنگ حتی در دماهای بالا نیز استحکام خود را از دست نمیدهد، بنابراین میتوان اکریلیک را برای رنگ آمیزی رادیاتورهای گرمایشی نیز به کار برد.
این ترکیب رنگی غیر قابل احتراق است و بوی نامطبوعی ندارد. در نتیجه میتوان از آن برای رنگآمیزی فلزات تزئینی در منزل استفاده کرد. رنگ اکریلیک برای فلز میتواند تا ۸ سال عمر مفید داشته باشد و از خوردگی آن جلوگیری کند.
رزینی آلکید عمدتا برای فلزات مناسب است و این رنگ برای رنگآمیزی ورق گالوانیزه قیمت مناسب نیز مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین برای رنگآمیزی سایر سطوح فلزی در داخل و خارج ساختمان به کار میرود. ساختار آن به گونهای است که با چسبندگی بالا به فلزات میچسبد. این ترکیب قابل اشتعال است، در نتیجه نباید در وسایل گرمایشی یا وسایلی که در دمای بالا کار میکنند، استفاده شود.
همانطور که از اسم این رنگ پیداست، بر پایه خشککننده روغنی بوده و از روغنهای طبیعی گرفته میشود. این رنگ فقط در محیطهای بسته به کار میرود، زیرا در صورت استفاده در فضای باز، به دلیل تابش آفتاب از بین میرود و ترک میخورد. از طرفی نمیتواند فلز را در برابر رطوبت و باران محافظت کند. این رنگ عمدتا برای تزئین استفاده میشود و ظاهر نسبتا زیبایی به فلز میدهد. از این رنگ برای رنگآمیزی لوازم منزل استفاده میکنند. فراموش نکنید که تغییرات زیاد باعث آسیب رسیدن به رنگ روغن میشود.
رنگ اپوکسی که کفپوش نیز نامیده میشود، اجرای آسانی دارد و مواد تشکیل دهنده آن به خوبی شناخته شدهاند. این کفپوش حاوی فنل A است که یک ماده سختکننده محسوب میشود. برای سخت شدن اپوکسی از دو نوع سختکننده به اسمهای پلی آمید و پلی آمین استفاده میکنند. درصد سختی هر یک از این سختکنندهها متفاوت است و بسته به نوع کاربرد فلز به کار میرود.
رنگ اپوکسی در برابر رطوبت هوا کاملا مقاوم است و از اکسید آهن جلوگیری میکند. استفاده از رنگ اپوکسی سطح فلز را جلا میدهد و از چسبیدن گرد و غبار به آن جلوگیری میکند. پوشش اپوکسی تمیز کردن فلزات را بسیار آسان میکند و نیاز به مواد شوینده گران قیمت را از بین میبرد. این رنگها چسبندگی یا ویسکوزیته فلزات را افزایش داده و در نتیجه به راحتی به سطوح دیگر میچسبند.
البته این رنگ کاملا سمی است و نباید لوازم خانگی را با آن رنگآمیزی کرد. اما رنگ فلزات، برای سطوح خارجی فلزیِ با دمای بالا بسیار مناسب است، زیرا اپوکسی در دماهای بالا استحکام خود را حفظ میکند.
این رنگ شامل پودرهای اپوکسی، آلکیدی، اکریلیک و شیشه پودر شده و آلومینیوم میشوند. سطح فلزی که از طریق رنگ چکشی رنگ آمیزی شده است بافتی خشن و چکشی دارد. این رنگ دارای طیف گستردهای از کیفیتها و بافتهای مختلف است.
این رنگها مقاومت خوبی در برابر نور خورشید دارند و بر پایه پلی ایزوسیانات ساخته میشوند. پلی ایزوسیانات، رزین اکریلیک را سخت میکند. این رنگ ظاهری براق و یکنواخت دارد و ویسکوزیته آن عالی است. رنگ پلی یورتان سریعا خشک میشود و در برابر نفوذ مواد شیمیایی، بازی و اسیدی مقاوم است.
از این رنگ برای رنگآمیزی سطوح فلزی بین پلهای عابر پیاده، کشتیها، ماشینآلات، تجهیزات کشاورزی، رنگآمیزی قطعات خودرو و سکوهای نفتی استفاده میشود. برای اجرای این رنگ بسته به نوع کاربرد میتوانید از برس، غلتک، اسپری هوا یا اسپری بدون هوا استفاده کنید. این رنگ قابل اشتعال است، بنابراین باید دور از حرارت و در ظرف مخصوص نگهداری شود.
ما تا این بخش به بررسی رنگ مناسب برای فلزات پرداختیم. ولی جهت دریافت بهترین نتیجه باید طریقه رنگآمیزی صحیح را یاد بگیرید. فرآیند رنگآمیزی با آمادهسازی سطح فلز و انتخاب رنگ مناسب آغاز میشود. در نتیجه برای شروع باید سطح فلز را با توجه به مراحل زیر آماده کنید:
برای انتخاب رنگ مناسب ابتدا باید متریال فلز را مشخص کنید. فلزات را میتوان به دو نوع، فلزات آهنی یا غیرآهنی تقسیم کرد. مثلا استیل به عنوان فلز آهنی قابلیت رنگ پذیری دارد. برای تولید ورق استیل رنگی از رنگ مناسب باید استفاده کرد. از آنجایی که فولاد گالوانیزه با یک لایه روی پوشانده میشوند، باید رنگی را به کار ببرید که با ساختار فلز تناسب دارد.
در فرآیند رنگ آمیزی، آمادهسازی سطح از اهمیت بالایی برخوردار است. مانند هر سطحی، فلز نیز میتواند آلوده، دارای زنگ زدگی و روغن باشد. به دلیل این ناخالصی رنگ به خوبی به سطح فلز نمیچسبد، بنابراین باید قبل از رنگآمیزی آنها را از بین ببریم. روغن رایجترین نوع آلودگی به شمار میرود و احتمال دارد که بر روی ورق وجود داشته باشد که وجود آن روی سطح، موجب کاهش کیفیت رنگآمیزی و درنتیجه افت قیمت ورق رنگی میشود.
در نتیجه باید روغن را با کمک حلالی مانند الکل دناتوره از روی سطح فلز جدا کنیم.معمولا خوردگی در فلزات آهنی یافت میشود که میتوان آنها را با کمک یک برس سیمی از سطح فلز جدا کرد. در نهایت گرد و غبار سطح فلز را با یک پارچه مرطوب پاک کنید.
از یک لایه نازک رنگ به عنوان آستر استفاده کنید و منتظر بمانید تا خشک شود.
بعد از خشک شدن آستر، نوبت به رنگ کردن فلز میرسد. برای رنگهایی که پایه آنها آب است، برسهایی با الیاف مصنوعی مانند نایلون یا پلی استر به کار میروند. برای رنگ های آلکیدی از برسهایی با الیاف طبیعی استفاده میشود.
همانطور که مشاهده کردید، انواع رنگ مخصوص فلزات برای رنگآمیزی فلز و ورق ها به کار میروند. بنابراین نحوه خرید ورق رنگی با کیفیت به همه اینها بستگی دارد. شما در آیرومارت میتوانید به بهترین و باکیفیتترین انواع ورق دسترسی داشته باشید. تمامی قیمتها روزانه در سایت آپدیت میشوند و نمودار قیمت ماهیانه را میتوانید مشاهده کنید. جهت خرید قیمت مناسب ترین ورق ها و دریافت اطلاعات بیشتر، کافیست با شماره ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس بگیرید. همچنین میتوانید به سایت آیرومارت سر بزنید و سفارش خود را به صورت آنلاین ثبت کنید.
منبع: paintcity
انتظامی
۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۱برای رنگ آمیزی فلزات زنگ نزن و استیل باید کار خاصی انجام داد یا همین که با قلمو رنگ بزنی رنگ رو سطح ثابت میمونه ؟
آیرومارت
۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۱سلام وقت بخیر. برای رنگ آمیزی استیل از روشهای شیمیایی، اسپری های مخصوص رنگ استنلس استیل و … میتوان استفاده کرد. مثلا ورق استیل رنگی با روش pvd رنگ آمیزی میشود. اگر خودتان قصد رنگ آمیزی استیل را دارید بهتر است اسپری های رنگ مخصوص این فلزات را تهیه کنید و به راحتی رنگ آمیزی کنید.