نظر کاربران
-
شاسی کشی فقط برای ساختمان آسانسور انجام میشه؟
-
سلام. ورق استیل آسانسور رو هم میفروشید؟
نصب آسانسور در ساختمان، یکی از مهمترین بخشهای ساخت و ساز است. زیرا اگر این کار به درستی صورت نگیرد، ایمنی افراد به خطر میافتد. در نتیجه همه موارد مربوط به ایمنی آسانسور باید با دقت انجام شوند.
برای بالا بردن ایمنی و استحکام کابین آسانسور، از آهن کشی یا شاسی کشی استفاده میکنند. ما نیز در این مطلب به طور مفصل درباره آهن کشی آسانسور و مراحل انجام آن صحبت میکنیم. در ادامه همراه وبلاگ آیرومارت باشید.
آهن کشی آسانسور یکی از مهمترین پروژههای ساختمانی است که باید با حساسیت خاصی صورت بگیرد. کابین آسانسور باید خیلی راحت از بین ستونها بالا و پایین برود. این ستونها برای به حرکت درآوردن آسانسور، به شکل عمودی ساخته میشوند.
ستونها نیز باید بار وارد شده از سمت کابین را به خوبی تحمل کنند و بتوانند وزن را ثابت نگه دارند. در نتیجه هرچه کیفیت شاسی کشی آسانسور بیشتر باشد، ایمنی آسانسور افزایش مییابد و لرزشهای کابین کمتر میشوند.
درواقع شاسی کشی به عنوان قاب نگهدارنده کابین به حساب میآید. یعنی بدون آهن کشی، آسانسور اصلا ایمن نیست و نمیتواند باری را به بالا بکشد. برای آنکه آسانسور بتواند در جهت عمودی حرکت کند، به چند ریل راهنما نیاز است که برای ثابت نگه داشتن آنها از عملیات شاسی کشی استفاده میکنند. در نتیجه هدف اصلی آهن کشی، ثابت نگه داشتن ریلهای کابین است.
آهن کشی ساختمان بسیار مهم است و باید از طریق نرمافزاهای تخصصی طراحی شود. آهن کشی مناسب به گونهای انجام میشود که در نهایت درب آسانسور نسبت به پاگرد گونیا باشد و زیبایی ظاهری لابی یا پاگرد ساختمان از بین نرود. در مقاله ورق استیل کابین آسانسور، درباره تمامی ورقهایی که برای ساخت کابین آسانسور استفاده میشوند، بیشتر بخوانید
• ستونهایی که در ۴ گوشه قرار میگیرند و با نبشی ۱۰ تهیه میشوند.
• کلاف بندی هایی که با فواصل منظم در طرفین چاه آسانسور قرار میگیرند و با نبشی ۸ تهیه میشوند.
• کلاف نهایی که مخصوص سقف چاه است.
• نقشه آهنکشی
• شاقولریزی آسانسور
• معین کردن محل قرارگیری پلیتها
• تعیین خط مبنای آهنکشی (خط تراز)
اگر پیش از انجام آهن کشی طرح آمادهای داشته باشید، کار برای شما سادهتر میشود. زیرا در اینجا طراح از قبل محدودیتها را محاسبه کرده و راهحلهایی را برای آنها پیشنهاد کرده است. مثلا ممکن است در برخی ساختمانها ستون با مقطعتر کوچکتر، امکان نصب درب عریضتر را فراهم کند. بنابراین همه این فرآیندها به نقشه طراح و پیشبینیهای او بستگی دارد.
یکی از مهمترین موارد در هنگام شاسی کشی آسانسور، شاقول ریزی چاه است. زیرا سیمهای شاقول مبنای اصلی برای انجام شاسی کشی محسوب میشوند.
بهترین شکل برای قرار دادن پلیتها به صورت افقی در ۴ گوشه چاه است. زیرا در این صورت نیروهای وارد شده راحتتر مهار میشوند و نصابان هم بهتر میتوانند نصب را انجام دهند.
خط مبنا خطی است که در آن ورودی آسانسور با آهنکشی تراز میشود. در واقع دیواری را در جلوی درب آسانسور یا سقف (پشت بام) آن قرار میدهند تا به عنوان خط تراز در نظر گرفته شود.
این دیوار را از طریق میلگرد یا ناودانی تثبیت میکنند. شما باید برای آسانسور خود به فکر خرید میلگرد مرغوب باشید تا از لحاظ ایمنی مشکلی پیش نیاید.
مراحل گفته شده به عنوان مراحل عمومی شاسی کشی آسانسور به حساب میآیند. ولی شاسی کشی برای ساختمانهای اسکلت فلزی و بتنی با تفاوت کمی انجام میشود. در ساختمانهای فلزی راحتتر میتوان از خود ساختمان پل گرفت.
در نتیجه اگر یکی از ستونهای ساختمان در گوشهای از چاه قرار داشته باشد، به سادگی میتوانید آن را به عنوان یکی از ستونهای آسانسور به کار برد. همچنین این امکان وجود دارد که از حلقه کنافبندی طبقهها برای کلاف آسانسور استفاده کنید.
در این ساختمانها باید به محل قرارگیری پلیتها توجه زیادی داشته باشید. نکته اول اینکه، پیش از بتنریزی با شرکت متخصص آسانسورسازی مشورت کنید تا در هزینهها صرفهجویی شود. زیرا باید بتوانید برای پل گرفتن از هر ۴ گوشه چاه و در هر طبقه، استفاده کنید.
در اینجا پلیت ۱۰*۱۵ با ضخامت ۱۰ mm به کار میرود و بر روی بتن چهارگوشه کنار چاله آسانسور قرار میگیرد. بنابراین نباید پلیت را در دیوارههای سقف نصب کنید. پیش از شروع شاسی کشی آسانسور، پلیتهای سیمانی شده را پاک کنید. همچنین باید شاقول بودن بررسی شود و چاله آسانسور را تمیز کنید.
هنگام آهن کشی آسانسور به موارد زیر توجه کنید:
سایز آهن آلات شامل اندازه کلافها، ستونها، پلیتها و … میشود. ولی برای همه ساختمانها نمیتوان عدد یکسانی را در نظر گرفت. بنابراین طراح با توجه به شرایط هر ساختمان، نوع، سایز و مقدار آهنآلات را تخمین میزند.
شما باید در نقاط اتصال، جوشکاری انجام دهید و این فرآیند به دقت زیادی نیاز دارد. زیرا محل جوش با توجه به جهت نیروهای وارد شده تعیین میشود و اگر به صورت غیر تخصصی صورت بگیرد، در زمان زلزله حوادث جبرانناپذیری رخ میدهند.
جوشکاری معمولا به شکل سربالا انجام میشود که نیاز به تخصص زیادی هم دارد. همچنین برای اتصال دو نبشی در طول، نباید لبهها را به هم جوش داد، بلکه باید از ورق فولادی استفاده کرد.
با این کار نبشیها به دلیل حرکت مدام آسانسور از یکدیگر جدا نمیشوند. قیمت ورق فولادی با توجه به قیمت روز بازار متفاوت است، شما میتوانید قیمت مناسبترین ورقها را از آیرومارت بخواهید.
همانطور که میدانید هر آسانسور میتواند وزن به خصوصی را تحمل کند. این وزن را مهندسان به وسیله نرمافزار تخصصی محاسبه میکنند.
آسانسورهایی با ظرفیت ۴ نفر، به ۴ ستون نیاز دارند و برای ظرفیتهای بیشتر باید ۶ ستون در نظر گرفته شود. در این صورت ۴ ستون در چهار گوشه و ۲ ستون در بین آن نصب میشوند تا ستونهای دیگر را پشتیبانی کنند.
با توجه به نکات گفته شده، آهن کشی آسانسور باید صورت حرفهای و اصولی انجام شود تا ایمنی افراد به خطر نیفتد. در نتیجه شما نه تنها به مهندسان متخصص نیاز دارید، بلکه باید به فکر باکیفیتترین آهن آلات باشید. بنابراین پیشنهاد میکنیم برای خرید تجهیزات با کیفیت و مقرون بهصرفه، با آیرومارت در ارتباط باشید.
کارشناسان ما به شما کمک میکنند تا تجهیزات مورد نظر خود را تهیه کنید و به تمامی سوالات شما پاسخ میدهند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره برای خرید نبشی و … با شماره ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس بگیرید.