دیوار حائل یا دیوار تماسی، سازهای است که به منظور جداسازی دو محیط از یکدیگر استفاده میشود. این نوع دیوارها معمولا در فضاهای داخلی یا خارجی ساختمانها، باغها، محوطههای عمومی، پارکها و … استفاده میشوند. از آنجایی که این دیوار یکی از دیوارهای پرکاربرد به حساب میآید، در این مطلب قصد داریم با پاسخ به سوال دیوار حائل چیست، به بررسی آن بپردازیم. بنابراین در ادامه همراه وبلاگ آیرومارت باشید و با نحوه اجرای دیوار حائل و دیگر جزئیات آن، آشنا شوید.
دیوار حائل، سازهای است که برای تثبیت خاک یا سایر مصالحی که شیب تندتری نسبت به شیب طبیعی دارند، استفاده میشود. در مهندسی عمران، دیوارهای حائل انواع مختلفی دارند و عموما برای حفظ پای خاکریزها در امتداد جاده، تثبیت بستر رودخانه یا پایداری گود برای جلوگیری از عدم ریزش به کار میروند.
دیوار حائل را میتوان یکی از پرکاربردترین سازهها در پروژههای راهسازی و ساختمانی دانست. آنها در بسیاری از پروژههای ساختمانی، به طور دائم یا موقت استفاده میشوند. مانند سایر سازههای مهندسی، دیوارهای حائل از مواد مختلفی ساخته شده و انواع مختلفی دارند. مصالح ساختمانی مورد استفاده در دیوارهای حائل، با توجه به دیوار، شرایط محیطی، نیازهای اقتصادی، عمر مفید طرح و … تعیین میشود.
یکی از مصالح به کار رفته در این دیوارها، بتن است که میتواند به صورت بتن آرمه (مسلح) یا بتن غیر مسلح باشد. دیوار حائل بتنی غیر مسلح، بسیار بزرگتر از دیوار حائل بتن مسلح است که بسته به محدودیتهای معماری و فضایی استفاده میشود. بارهای وارده بر این دیوار عمدتا از نوع استاتیکی و گاهی از نوع طراحی لرزهای محسوب میشوند.
دیوار حائل با توجه به ویژگیهای خود میتواند در سازههای مختلفی کاربرد داشته باشدکه برخی از مهمترین آنها موارد زیر را در برمیگیرند:
هر کدام از دیوارهای حائل بر طبق عملکرد خود، به طور خاصی نامیده میشوند. برخی از مهمترین انواع دیوار حائل عبارتاند از:
انواع دیگری از دیوارهای حائل مانند گابیون، گهوارهای، مخزنی و … وجود دارند که کمتر استفاده میشوند. به عنوان مثال، میتوان به دیوارهای متشکل از بخشهای پیش ساخته که درون خاک مهار شدهاند، اشاره کرد. استفاده از این دیوارها به دلیل هزینه نسبتا بالا، محدود است و اکثرا برای نماسازی کنار ترانشههای بزرگراه در مناطق شهری مورد استفاده قرار میگیرند.
اجرای دیوار حائل به وسیله مراحل زیر صورت میگیرد:
دیوار برشی و دیوار حائل از نظر ظاهری به یکدیگر شباهت دارند. تفاوت بین دیوار حائل و دیوار برشی در کاربرد و عملکرد آنها نهفته است. قالب گیری دیوار برشی معمولا به دو صورت دیوار دو طرفه و یک طرفه صورت میگیرد. در حالی که برای قالب بندی دیوار حائل، از دیوار یک طرفه استفاده میشود. دیوارهای برشی بتنی برای مقاومت در برابر فشارهای جانبی ساختمان به کار میروند.
در صورت عدم رعایت نکات فنی و جزئیات عملیاتی در ساخت اسکلت ساختمان، ممکن است ساختمان آسیب جبران ناپذیری را متحمل شود. طراحی قالب در دیوار برشی به سه عامل مهم ارتفاع دیوار، پایداری قالب و فشار جانبی بتن بستگی دارد.
دیوار حائل عملکرد خارج از صفحه دارد، در حالی که دیوار برشی عملکرد درون صفحهای دارد. طراحی دیوارهای برشی در درجه اول برای بارهای لرزهای در نظر گرفته میشود. اما در طراحی دیوار حائل، معمولا بارهای استاتیکی را مد نظر قرار میدهند. در دیوارهای برشی جهت نیروی وارده هم راستا با صفحه دیوار است، اما در دیوارهای حائل جهت فشار وارده عمود بر صفحه دیوار است.
همانطور که مطالعه کردید، در ساخت برخی از انواع دیوار حائل، به آرماتوربندی نیاز است. بنابراین شما به تجهیزاتی مثل میلگرد نیاز خواهید داشت. جهت خرید میلگرد و اطلاع از قیمت میلگرد ۱۶، قیمت میلگرد میانه و سایر سایزها و برندها، وارد سایت آیرومارت شوید و محصول مورد نظرتان را آنلاین خریداری کنید. همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاورههای رایگان، کافیست با شماره ۰۲۱۴۵۳۰۶ تماس بگیرید و توسط کارشناسان مجرب راهنمایی شوید.