آیرومارت، گالوانیزه کردن کلیه مقاطع فولادی را بر عهده میگیرد.
از جمله مراحل گالوانیزه کردن به روش غوطه وری به این شرح است که پس از چربی زدایی مقطع با محلول سود سوزاور و از بین رفتن چربی و سایر آلودگی ها مقطع با آب شست و شو داده شده تا سطح آن از محلول سود پاک شود، سپس در وان اسید، برای از بین رفتن لایه های اکسیدی اسیدشویی میشود در نهایت پس از غوطه وری مقطع در محلول فلاکس حاوی آمونیوم کلرید روی، درون حمام مذاب روی گالوانیزه میشود.
برای استعلام قیمت ورق گالوانیزه کلیک کنید.
در این ویدئو نحوه گالوانیزه کردن مقاطع فولادی به روش غوطه وری را بررسی میکنیم:
از پرکاربردترین روشهای محافظت از فلزات در برابر خوردگی، گالوانیزه کردن است.گالوانیزه کردن معمولا به دو روش سرد و گرم انجام میشود که در این ویدیو ما به روش گرم آن پرداختهایم.
طی گالوانیزه شدن، لایهای از جنس فلز روی، بر روی سطح فلز پایه ایجاد میشود. فلز روی از آنجاکه تمایل بیشتری به آند بودن دارد؛ باعث میشود فلز پایه دیرتر خورده شود و از این جهت نقش یک لایه محافظتی را بازی میکند.
از مزایای گالوانیزه گرم میتوان به سرعت بالا، اقتصادی و مقرون به صرفه بودن و قابلیت اجرایی آن بر روی فلزات با اشکال پیچیده اشاره کرد.
۱- آماده سازی سطح:
اولین مرحله آماده سازی، چربیگیری است.برای این منظور، از حمامهای قلیایی گرم، مانند سود سوزآور یا سایر ترکیبات قلیایی استفاده میشود. قطعه موردنظر در این محلول غوطهور میشود تا آلودگیهایی چون خاک، چربی و رنگ از سطح آن پاک شود.
پس از فرایند چربی گیری، قطعه در حمام آب شسته میشود.
پس از شستشو، برای از بین بردن پوسته و زنگ قطعات، از فرایند اسیدشویی کمک گرفته میشود. غلظت و دمای اسید، با توجه به آلودگیهای روی سطح فلز تعیین میگردد. در نهایت، قطعه مجددا در آب شسته میشود.
آخرین مرحله آماده سازی، فلاکس زنی یا همان روانسازی است. این مرحله مبنای تقسیم گالوانیزه به دو نوع خشک و تر است. به بیان دقیقتر برای برطرف کردن باقیمانده آلودگیها و جلوگیری از اکسید شدن قطعه هنگام گرم شدن، از روانساز استفاده میشود.
۲- غوطه وری در مذاب روی:
پس از آماده سازی سطحی، نوبت به غوطهور شدن قطعه در حمام روی مذاب میرسد. روی مذاب و آهن با یکدیگر واکنش داده و چند لایه ترکیبات بین آهن و روی تشکیل میدهند.
۳- سانتریفیوژ و سرمایش یا کوئنچ پس از گالوانیزه کردن:
این عمل برای خارج کردن روی اضافی انجام میگیرد. سانتریفیوژ با سرعت ۷۵۰ دور بر ثانیه میچرخد و پس از خروج روی اضافی، قطعات داخل آب ریخته میشوند تا به یکدیگر نچسبند. در نهایت برای جلوگیری از تیرگی، مات و حفرهای شدن سطح قطعه در نتیجه سرد شدن، قطعات بلافاصله پس از خروج از مذاب با کمپرسور هوا سرد میشوند.
اصغری
۲۳ تیر ۱۴۰۱گالوانیزه کردن بار ۵ تن ورق چقدر طول میکشه؟
آیرومارت
۲۵ تیر ۱۴۰۱سلام وقت بخیر. زمان گالوانیزاسیون کردن مقاطع فولادی بسته به شرایط، مقدار بار و … متفاوت است.