بازیافت فولاد و استفاده از آن در صنایع، یکی از مهمترین روشهای تولید فولاد در جهان که امروزه مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. اغلب قراضههای فولادی در جهان، ضایعات وسایل فولادی هستند که عمر آنها به پایان رسیدهاست. برخی قراضههای فولادی نیز حین تولید محصولات تولید میشوند. هر ساله هزاران تن قراضه فولادی در کشورهای مختلف تولید میشود که اگرچه توانایی تامین تمام فولاد مورد نیاز را ندارد، میتواند بخشی از نیازها را تامین کند.
فولاد بدون اینکه کیفیت و خواص خود را از دست دهد میتواند بارها و بارها مورد استفاده مجدد قرار گیرد. بازیافت قراضههای فولادی بسیار سادهتر از استخراج سنگ معدن و استفاده از آن است.
قراضههای حاصل از خودروها، وسایل ساختهشده از انواع پروفیل فولادی، میز، صندلی، اجاق گاز، یخچال، ماشین ظرفشویی و … همگی قابل بازیافت و استفاده مجدد هستند.
در ویدئو زیر، مراحل بازیافت قراضههای فولادی را مشاهده نمایید:
همانطور که پیش از این گفته شد، فولاد حین فرآیند بازیافت خواص خود را از دست نمیدهد و همچنان باکیفیت خواهد ماند. قراضههای فولادی حتی امکان اصلاح فرمول شیمیایی و خواص را به تولیدکننده خواهند داد.
مزیت دیگر بازیافت قراضه، کاهش مصرف انرژی در مقایسه با استفاده از سنگ آهن است. در تولید فولاد با استفاده از قراضه این انرژی تقریبا ۷۵ درصد کاهش مییابد. از سوی دیگر، هزینههای ناشی از استخراج و انتقال سنگ آهن، آلودگیها و گازهای گلخانهای ناشی از آن و مصرف زغال سنگ و سنگ آهک کاهش خواهند یافت. بر اساس گزارشات اخیر، استفاده از یک تن قراضه در صنعت به جای استفاده از سنگ آهن، انتشار گازهای گلخانهای را تا ۱.۵ تن کاهش میدهد و بدین طریق به حفاظت از محیط زیست کمک شایانی میکند.
کشورهای بسیاری منابع سنگ آهن نداشته و برای تولید فولاد با مشکلات بسیاری روبرو هستند. در این کشورها قراضههای فولادی جایگاه تجاری ویژهای دارند.
مغناطیسی بودن بسیاری تجهیزات ساختهشده از فولاد، جداسازی و بازیافت آنها را ساده کرده است. پس از تفکیک قراضههای فولادی، تحت پرس قرار گرفته و سپس ضایعات در دستگاههای فشرده خرد میشوند و به قطعات کوچک تبدیل میشوند.
در گام بعد ذوب قراضه در کوره انجام میشود. در صورت لزوم، میتوان فرمول شیمیایی مذاب را نیز اصلاح کرد.
فولاد مادهای بسیار پرکاربرد است که به طور مستقیم و غیر مستقیم در تمام حوزههای زندگی بشری حضور دارد. با توجه به اینکه تقاضا برای این ماده با ارزش بسیار بالاست، مواد اولیه آن نیز پرتقاضا هستند. عرضه قراضههای فولادی با تقاضای فولاد برابری نمیکند، اما توانایی تامین حدود ۳۰ درصد از نیازمندی مواد اولیه را دارد.
به نظر شما بازیافت فولاد چه مزایای دیگری را به همراه دارد؟