عرشه فولادی چیست؟
امروزه یکی از دو روش اسکلت بتنی و اسکلت فلزی در ساخت سازههای عمرانی بکار میرود. تیرآهن و ورقهای فولادی از مصالح اصلی بکار رفته در ساختمانهایی با اسکلت فلزی است. عرشه فولادی یکی از همین ورقها و از جنس گالوانیزه است که برای پوشش سقف طبقات، مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع ساختار سقف با در کنار هم قرار گرفتن صفحات عرشه، با استفاده از آرماتوربندی و در نهایت بتن ریزی، شکل میگیرد.
در سازههای با اسکلت بتنی، از تیرچه بلوک در ساخت کف و سقف استفاده میشود. دقیقا به همین منظور از عرشه نیز در ساختمانهایی با اسکلت فلزی استفاده میشود. در خصوص تفاوت اسکلت بتنی و فلزی در وبلاگ آیرومارت بیشتر بخوانید.
از فرایند رول فرمینگ در ساخت این مقطع فولادی استفاده میشود. به این معنا که ورق گالوانیزه وارد دستگاه فرمینگ میشود و به کمک فشار غلتکها به شکل مورد نظر که شامل پستی بلندیهای منظم است، درمیآید. طی این فرایند عرض ورق گالوانیزه نیز کم میشود. در نهایت ورقها برش میخورند و به صورت برگ و با طول مشخصی به بازار عرضه میشوند.
معمولا ضخامت این نوع ورق بین ۰.۷ تا ۱.۲ میلیمتر است.
از عوامل دخیل در کیفیت این مقطع فولادی، میتوان به گام یا همان فاصله بین پستی بلندیهای آن اشاره کرد. مقاومت فشاری بتن از ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع متغیر است و گام از آن جهت اهمیت دارد که تعیین کننده مقدار بتنی است که میتوان روی عرشه پیاده کرد. در ویدیو زیر فرآیند تولید عرشه فولادی را مشاهده میکنید.
در ادامه این مطلب به روشهای تولید عرشه فولادی میپردازیم.
این محصول با توجه به نوع کاربرد آن در سازه و میزان فشاری که باید تحمل کند، در مدلهای متنوعی تولید میشود که در زیر به آنها اشاره شده است.
مزیتهایی که برای این محصول شمردیم، آن را به یکی از محبوبترین ورقهای فولادی در ساخت سازههای مختلف تبدیل کرده است.
اگر شما هم قصد خرید این محصول را دارید، میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت انواع ورق فولادی، قیمت عرشه فولادی و نحوه خرید آن با کارشناسان گروه بازرگانی آیرومارت تماس بگیرید.