فرآیند تولید عرشه فولادی
عرشه فولادی چیست؟
امروزه یکی از دو روش اسکلت بتنی و اسکلت فلزی در ساخت سازههای عمرانی بکار میرود. تیرآهن و ورقهای فولادی از مصالح اصلی بکار رفته در ساختمانهایی با اسکلت فلزی است. عرشه فولادی یکی از همین ورقها و از جنس گالوانیزه است که برای پوشش سقف طبقات، مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع ساختار سقف با در کنار هم قرار گرفتن صفحات عرشه، با استفاده از آرماتوربندی و در نهایت بتن ریزی، شکل میگیرد.
در سازههای با اسکلت بتنی، از تیرچه بلوک در ساخت کف و سقف استفاده میشود. دقیقا به همین منظور از عرشه نیز در ساختمانهایی با اسکلت فلزی استفاده میشود. در خصوص تفاوت اسکلت بتنی و فلزی در وبلاگ آیرومارت بیشتر بخوانید.
فرآیند تولید عرشه فولادی
از فرایند رول فرمینگ در ساخت این مقطع فولادی استفاده میشود. به این معنا که ورق گالوانیزه وارد دستگاه فرمینگ میشود و به کمک فشار غلتکها به شکل مورد نظر که شامل پستی بلندیهای منظم است، درمیآید. طی این فرایند عرض ورق گالوانیزه نیز کم میشود. در نهایت ورقها برش میخورند و به صورت برگ و با طول مشخصی به بازار عرضه میشوند.
معمولا ضخامت این نوع ورق بین ۰.۷ تا ۱.۲ میلیمتر است.
از عوامل دخیل در کیفیت این مقطع فولادی، میتوان به گام یا همان فاصله بین پستی بلندیهای آن اشاره کرد. مقاومت فشاری بتن از ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع متغیر است و گام از آن جهت اهمیت دارد که تعیین کننده مقدار بتنی است که میتوان روی عرشه پیاده کرد. در ویدیو زیر فرآیند تولید عرشه فولادی را مشاهده میکنید.
در ادامه این مطلب به روشهای تولید عرشه فولادی میپردازیم.
این محصول با توجه به نوع کاربرد آن در سازه و میزان فشاری که باید تحمل کند، در مدلهای متنوعی تولید میشود که در زیر به آنها اشاره شده است.
- شادولاین: طراحی آن مانند مدل ذوزنقه است و فقط روند تکرار منحنیها تفاوت دارد. مورد استفاده در کانکس و خانههای پیشساخته، سردخانهها و سوله.
- ذوزنقه: برجستگیهای آن مانند نمونه سینوسی، دارای الگوهای تکراری است با این تفاوت که زائدههای آن زاویه دار است.
- دامپا یا لمبه: زائدههای منظم و با عمق کمتر نسبت به دیگر مدلهای عرشه. مورد استفاده در دیوار کانکس، سقف کاذب، شیروانی و سقف داخلی .
- سینوسی: الگوهای منحنی تکراری در عرض این محصول. در سقف شیروانی ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد.
مزایای استفاده از عرشه:
- از آنجا که استفاده از این محصول، مصرف میلگرد و فولاد در ساختمان را کاهش میدهد؛ بسیار مقرون به صرفه است.
- مقاومت بالایی در برابر زلزله و آتشسوزی دارد.
- باعث کاهش لرزش ساختمان میشود.
- در کاهش انتقال صدا نقش بسزایی دارد.
- فضای کمی برای نگهداری احتیاج دارد.
- بالا بودن امنیت اجرایی بالا
- باعث کاهش وزن سازه میگردد
- بالابودن سرعت اجرا از دیگر مزیتهای آن است.
- استاندارد بودن آن که از مهمترین ویژگیهای عرشه فولادی به شمار میرود.
مزیتهایی که برای این محصول شمردیم، آن را به یکی از محبوبترین ورقهای فولادی در ساخت سازههای مختلف تبدیل کرده است.
اگر شما هم قصد خرید این محصول را دارید، میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت انواع ورق فولادی، قیمت عرشه فولادی و نحوه خرید آن با کارشناسان گروه بازرگانی آیرومارت تماس بگیرید.