آشنایی با روش های تولید مش فولادی و کاربردهای آن
به هر ساختار شبکه از یک ماده که به صورت تار و پود در هم تنیده شده است و حاوی حفراتی است “مش” گفته میشود. مش فولادی کاربردهای گستردهای دارد. از مش در ابعاد بسیار ریز به عنوان سرند برای جدا سازی ذرات در حد میکرون استفاده میشود. از مش در ابعاد بزرگتر به عنوان الک استفاده میشود. در سایزهای بزرگتر از آن در ساخت انواع فنس، قفس و نرده حفاظ استفاده میشود. شما میتوانید قیمت مش امروز را در سایت آیرومارت مشاهده کنید.
از این شبکه که از مفتول یا میلگرد ساده یا میلگرد آجدار فولادی ساخته شده است در پروژههای عمرانی به فراوانی استفاده میشود. در این مقاله به بررسی نحوه تولید مش فولادی یا BRC ، انواع و کاربردهای آن میپردازیم.
تولید مش فولادی یا BRC
این محصول به عنوان تقویت کننده بتن در ساخت و ساز ساختمانهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. مش فولادی در واقع جایگزینی برای میلگردهای برش خورده، خم شده و در برخی موارد جایگزین خاموت است.
برای تولید مش دو روش دستی و ماشینی وجود دارد.
روش ماشینی
در این روش میلگردها با قطر مشخصی توسط اپراتور روی یک صفحه به صورت رشتههای عمود بر هم چیده میشوند. فاصله رشتهها به صورتی است که حفراتی به شکل مربع یا مستطیل با ابعاد ثابت بین آنها شکل میگیرد.
صفحه دستگاه وارد قسمت جوشکاری میشود. نقاط تماس میلگردهای افقی و عمودی توسط جوش حرارتی نفوذی جوشکاری میشوند. به این ترتیب اتصال محکمی بین تار و پود مش ایجاد میشود.
روش دستی
در این روش در یک سطح صاف میلگردهای آجدار یا ساده بنا به نوع کاربرد به صورت شبکه چیده میشوند. با توجه به چینش دستی احتمال خطای جزئی در ابعاد حفرات مش فولادی وجود دارد. پس از چینش میلگرد یا مفتولهای فولادی جوشکاری معمولی روی آنها انجام میشود تا مش فولادی تولید شود.
انواع مش فولادی
- این محصول را را میتوان بر اساس قطر میلگرد یا مفتول استفاده شده و ابعاد و هندسه حفرات آن دسته بندی کرد.
- بر اساس ضخامت عمده کاربردهای عمرانی مش در قطر میلگرد ۴ تا ۱۳ میلیمتر تولید میشود.
- از لحاظ هندسه حفرات مش به صورت مربع یا مستطیل تولید میشوند.
- ابعاد حفرات ایجاد شده در معمولترین انواع مش فولادی قطری بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیمتر دارد.
کاربردهای مش فولادی
کاربرد اصلی این محصول فولادی برای مسلح کردن بتن پی ساختمان و دیواره ی پی ساختمان است. برای ایجاد پی گود برداری تا عمق مشخصی انجام میشود. با توجه به سست بودن خاک زمین دیواره و کف پی باید با بتن مسلح مقاوم سازی شوند. مسلح کردن بتن در این مناطق به کمک همین شبکه فولادی انجام میشود.
برای ایجاد دیواره بتنی به این روش ابتدا اسکلت دیواره به کمک مش فولادی تعبیه میشود و سپس به کمک فرآیند شاتکریت بتن به روی آن پاشیده میشود.
در شکل زیر فرآیند شاتکریت نشان داده شده است:
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع مقاطع فولادی به وبلاگ سایت آیرومارت مراجعه فرمایید.