لوله مانیسمان کاوه به عنوان مرغوبترین لوله بدون درز تولید داخل شناخته میشود. لوله از پرکاربردترین مقاطع در صنایع مختلف و عضو جدانشدنی صنعت تاسیسات به شمار میرود. تولیدکنندگان مختلفی در داخل کشور به تولید این مقطع فولادی مشغول هستند. شرکت لوله های دقیق کاوه ایرانیان به عنوان پیشگام این حوزه به تولید لوله مانیسمان مشغول است. در ادامه با این شرکت و تولیدات آن بیشتر آشنا خواهید شد.
شرکت لوله دقیق کاوه ایرانیان به عنوان اولین تولیدکننده لولههای درز دقیق فولادی بخش خصوصی، از سال ۱۳۸۲ فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت به تولید سالانه پانزده هزار تن تیوب بدون درز به روش کشش سرد و هفتاد و پنج هزار تن لوله بدون درز به روش نورد گرم مشغول است. لوله دقیق کاوه با در اختیار داشتن مدرنترین تجهیزات، محصولات با کیفیت تولید میکند. این مجموعه علاوهبر تامین نیاز صنایع داخل کشور، صادر کننده محصولات خود نیز میباشد. در این مقاله با لوله مانیسمان کاوه به طور کامل آشنا خواهید شد.
به طور کلی لوله ها در دو دسته درزدار و بدون درز تولید میشوند. به منظور افزایش استحکام لولههای درزدار، لبهی ورقههای فولادی را با روشهای مختلف به هم جوش میدهند. برای آگاهی از قیمت لوله درزدار بر روی لینک کلیک کنید.
لولههای بدون درز برای اولین بار توسط برادران مانیسمان تولید شدند. رینهارد و مکس مانیسمان در سال ۱۸۸۶ تولید لولههای بدون درز را به نام خود ثبت کردند. پس از این اتفاق، این دو برادر با راهاندازی شرکتی با نام مانیسمان به عنوان برند تولیدکننده این دسته از لولهها مشغول فعالیت شدند. پس از آن لولههای بدون درز با نام لوله مانیسمان به سراسر دنیا عرضه شد. برای آشنایی با ویژگیهای این نوع لوله، مطلب لوله مانیسمان چیست را از دست ندهید.
لوله مانیسمان کاوه به روش نورد گرم تولید میشود. شمشهای فولادی به عنوان ماده اولیه تولید لوله بدون درز، مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه با مراحل تولید لوله مانیسمان آشنا خواهید شد:
برشکاری: از آنجا که لوله مانیسمان کاوه در طولهای ۶ و ۱۲ متری ارائه میشود، شمشهای فولادی بایستی در ابعاد مورد نظر برش داده شوند.
پیشگرم کردن: به منظور شکل دهی لولههای بدون درز، شمشها را تا دمای مشخصی حرارت میدهد.
سوراخ کاری: داخل شمش فولادی گداخته، به کمک یک میله نوک تیز سوراخ میشود.
الانگاتور: در ادامه خط تولید جهت مسطح و همگن سازی، لوله از دستگاه الانگاتور عبور میکند.
پرتاب سنبه: در این مرحله از تولید لوله مانیسمان کاوه، سنبهای به طول ۱۲ متر به داخل لوله پرتاب میشود. این کار به منظور ایجاد سوراخی یکنواخت در سرتاسر لوله انجام میگیرد.
تاب گیری: طی عمیات تابگیری تمام موج و تابی که طی فرایند تولید بر روی لوله ایجاد شدهاست، از بین میرود.
جداسازی سنبه: پس از اتمام تابگیری، سنبه را از داخل لوله خارج میکنند.
کروی سازی: معمولا ابتدا و انتهای لوله تیز و برنده است. با کروی ساختن، این عیب برطرف میشود.
کشش لوله: برای رسیدن به ابعاد استاندارد تولیدی، ضخامت لوله طی فرایند کشش کاهش مییابد.
خنک سازی: عبور لوله از تونل پاشش آب سرد، باعث کاهش دما میشود.
برشکاری: در این مرحله طبق طولهای تعیین شده، ۶ و ۱۲ متر، با دستگاه برش لولهها را میبرند.
کونیک سازی: با کونیک و صاف کردن ابتدا و انتهای لوله، به تسهیل شدن عملیات جوشکاری لوله مانیسمان کاوه کمک میکنند.
پولیش: با استفاده از روغنهای مخصوص لولهها را پولیش زده تا مقاومت به خوردگی افزایش پیدا کند. لولههای براق و پولیش زده بیشتر برای صادرات مورد استفاده قرار میگیرند.
بسته بندی: در انتهای خط تولید لولههای مانیسمان به کمک تسمه به صورت شش ضلعی بستهبندی یا به اصطلاح بندیل میشوند. برای حفظ اطمینان از سلامت لوله برخی تولیدکنندگان ابتدا و انتهای لوله را با درپوش پلاستیکی مهر و موم میکنند.
تولید-لوله-مانیسمان-کاوه
شرکت لولههای دقیق کاوه، لولههای بدون درز خود را طبق استانداردهای روز دنیا یعنی DIN، JIS، BS، ASTM، ASME، API و EN تولید میکند و هرکدام از این استانداردها، ممکن است کاربرد خاصی داشته باشند. مثلا میتوانیم بگوییم که استاندارد API، معمولا به عنوان لوله گاز استفاده میشوند.
ضخامت لولههای تولیدی از ۰.۹ تا ۱۵ میلیمتر متغیر است. همچنین قطر خارجی نیز از ۶ تا ۱۴۱ میلیمتر تغییر میکند. اگرچه شرکت لولههای دقیق کاوه میتواند لولههای بدون درز را تا طول ۲۰ متر طول کند، ولی این محصول عموما در دو طول ۶ و ۱۲ متر در بازار عرضه میشود. لوله مانیسمان کاوه را در ردههای ۲۰ و ۴۰ تولید میکنند.
لوله بدون درز یا مانیسمان در صنایع مختلف، کاربرد گستردهای دارد. انتقال نفت و گاز مواد پالایشگاهی، واحدهای پروسس پالایشگاهی، خطوط شبکه گاز رسانی، سیستم حمل مایعات هیدروکربنی، لولههای گاز شهری و انتقال سیالات پرفشار از جمله محلهای مصرف لوله مانیسمان است. لولههای بدون درز به دلیل نداشتن درز جوش، قابلیت تحمل فشارهای بالا دارند. به همین دلیل در سیستم های فشاری بسیار مورد استفاده قرار میگیرند.
از دیگر کاربردهای لوله مانیسمان، ذخیره و انتقال گاز هیدروژن است. حضور درز جوش در لولههای درزدار باعث شده تا لوله بدون درز انتخاب مناسبی برای این کار باشد.
اصلیترین بخش هزینه تمام شده لوله مانیسمان به ماده اولیه، یعنی شمشهای فولادی مربوط میشود. میزان عرضه و تقاضا نیز از جمله عوامل تاثیرگذار بر قیمت لوله مانیسمان کاوه است. بسیار بدیهی است که با کاهش عرضه و افزایش تقاضا، قیمت یک محصول افزایش مییابد.
لازم به ذکر است که قیمت لوله مانیسمان یا بدون درز معمولا از قیمت لوله درزدار بیشتر است. علت این مسئله علاوه بر متفاوت بودن ماده اولیه، تفاوت در تجهیزات و فرایندهای تولید میباشد.
علاوهبر شرکت لوله های دقیق کاوه ایرانیان، شرکت لوله اهواز، نورد و لوله پروفیل سپاهان، لوله سپنتا، لوله ساوه و گروه صنعتی درپاد تبریز نیز تولید کننده لوله بدون درز یا مانیسمان هستند. برای آگاهی از قیمت لوله مانیسمان با مشاوران ما در آیرومارت تماس حاصل فرمایید. آیرومارت تامین کننده انواع مقاطع فولادی میباشد.